Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mensen die WhatsApp niet gebruiken zijn beter beschermd

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2015, 11:49 CategorieAndroid

De mensen die geen gebruikmaken van de berichtendienst WhatsApp zijn nu beter beveiligd dan twee jaar geleden het geval was. Dat heeft het College bescherming persoonsgegevens (CBP) geconcludeerd na het doen van eigen onderzoek.

Privacy beter beschermd voor niet-WhatsApp-gebruikers

Stel: je gebruikt geen WhatsApp, om welke reden dan ook (maar het zal waarschijnlijk iets met privacy te maken hebben), maar je vrienden gebruiken de dienst wel: dan heeft WhatsApp toch je gegevens in handen, ook al gebruik jij die dienst niet. Uit onderzoek van twee jaar geleden bleek dat WhatsApp die nummers en andere gegevens ook nog eens onverantwoord opsloeg. WhatsApp is een app die niet kan functioneren zonder telefoonnummers, maar het bedrijf kan gelukkig wel wat aan de beveiliging doen.

En dat heeft het bedrijf nu gedaan, nadat onder andere het CBP concludeerde dat het foute boel was bij berichtendienst WhatsApp. De nieuwe maatregelen waarborgen dat WhatsApp de telefoonnummers van niet-gebruikers verwerkt om WhatsApp gebruikers elkaar te laten vinden en met elkaar in contact te brengen en niet voor andere doelen. De nummers worden ‘gehasht’ (versleuteld) zodat de mogelijkheid van ander gebruik wordt beperkt. Ook worden deze ‘gehashte’ telefoonnummers afzonderlijk bewaard.

Uitsluitend hebben een beperkt aantal technici toegang tot deze gegevens.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.