Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met de app Doze kan je Android meer batterij besparen

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2015, 10:59 CategorieAndroid

Met de stand-alone applicatie Doze breng je één van de handigste Marshmallow-functies naar andere Android-apparaten toe. Doze is namelijk een functie binnen Android 6.0 waarmee je flink wat batterijvermogen kunt besparen.

Doze: Marshmallow-functie nu te downloaden als losse app

Binnen Android 6.0 Marshmallow vind je een handige functie genaamd Doze. Met Doze is het mogelijk om meer uit je Android te halen, door hem langer mee te laten gaan. Op de achtergrond worden er enkele processen afgesloten wanneer je scherm uitstaat of in standby-modus is, waardoor er dus heel wat energie wordt bespaard en je Android langer mee kan gaan. Maar deze functie is enkel beschikbaar voor de mensen met Marshmallow op hun apparaat – tenzij je natuurlijk de losstaande third-party app Doze downloadt.

Heb je nog Lollipop op je toestel? Dan kun je nu Doze downloaden van YirgaLabs (het is dus geen Google-app). De app werkt ongeveer net zoals de functie binnen Marshmallow en sluit apps af die helemaal niet hoeven te draaien wanneer je scherm uitstaat of je toestel in standby staat. Je toestel zal niet alleen sneller uit de ontgrendeling gehaald kunnen worden, ook gaat hij wat langer mee op een batterij-ontlading, wat met steeds groter wordende scherm een groter probleem wordt. Je kunt de app hieronder downloaden.

  • Doze - For Better Battery Life
  • Delen:

Reacties

  1. rudy boumon
    11 juni, 2016 om 13:04

    Net update gehad van samsung s5 neo naar 6.0.1 maar vind geen doze app

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.