Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft reduceert de online ruimte in clouddienst OneDrive

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2015, 9:39 CategorieAndroid

Microsoft heeft bekendgemaakt dat iedereen met een OneDrive-account het voortaan moet doen met minder online ruimte. De cloudopslagdienst zou namelijk volgens Microsoft worden misbruikt – vooral de mensen die ongelimiteerd konden opslaan deden dat.

Clouddienst OneDrive bevat voortaan minder ruimte

Ongeveer een jaar geleden bood Microsoft abonnees van Office 365 aan om ongelimiteerd bestanden op te slaan via Microsoft OneDrive, de cloudopslagdienst van het bedrijf. Maar op die belofte komt het bedrijf nu terug, aangezien de mensen met een dergelijke abonnement misbruik zouden hebben gemaakt – sommige mensen zou voor tientallen terrabytes aan muziek, films en series in de cloud hebben opgeslagen en blijkbaar was dit niet de bedoeling. Dus gooit Microsoft grenzen op alle bestaande vormen van OneDrive.

De nieuwe limieten van Microsoft OneDrive

  • Ongelimiteerd opslaan wordt voortaan 1TB per abonnee
  • Het gratis alternatief had altijd 15GB, nu nog maar 5GB
  • De abonnementen voor 100GB en 200GB verdwijnen, om plaats te maken voor 50GB

Mocht je gebruikmaken van Microsoft OneDrive en over het huidige limiet gaan, dan krijg je een jaar de tijd om je bestanden te verplaatsen. Na dat jaar zal slechts een gedeelte van je cloudbestanden bereikbaar zijn via Android, iOS of Windows – maar ze zullen niet verwijderd worden. Dit geldt overigens voor iedereen, ongeacht het abonnement dat je op de cloudopslagdienst hebt (of gebruikmaakt van de gratis versie).

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.