Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft vernieuwt de Bing-app op iOS

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2015, 8:43 CategorieApplicaties

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het de Bing-zoekmachine-app op iOS compleet heeft vernieuwd en voorzien heeft van nieuwe functies. Daarnaast is de app ook helemaal opnieuw ontworpen en ziet die er voortaan schoner uit.

Bing voor iOS is compleet vernieuwd

Microsoft heeft een vernieuwde versie van Bing uitgebracht op iOS. Bing is de zoekmachine van de softwaregigant. De vernieuwde applicatie is niet alleen schoner en frisser, ook moet het de gebruiker meer opties geven om zoekopdrachten sneller te voltooien. Zo zijn er een aantal actieknoppen toegevoegd die de typtijd aanzienlijk zouden moeten verminderen, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van de zoekopdracht. Microsoft is er zich inmiddels van bewust dat een zoekmachine anders moet werken op mobiel dan op een pc.

Je kunt beginnen met zoeken door woorden in te typen, woorden in te spreken of afbeeldingen te versturen. Ook kun je binnen een bepaalde sectie een zoekopdracht uitvoeren, zoals bijvoorbeeld dingen bij je in de buurt, restaurants of video’s. Bing begint steeds meer zoals Google Now te werken en te denken, maar dan met een geheel andere interface. Wanneer je in Noord-Amerika zoekt naar nieuwe films, dan laat Bing niet alleen de bioscopen in de buurt zien, ook vertelt die je welke films er onlangs aan Netflix zijn toegevoegd.

Helaas is het wel zo dat zulke ontwikkelingen niet meteen hun weg vinden naar Nederland, maar het is goed om te weten wat er mogelijk in het vooruitzicht ligt. Daarnaast heeft Microsoft ook de nadruk op deep linking gelegd, waardoor er ook eventuele relevante applicaties naar boven komen.

  • Bing
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.