Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mozilla brengt Firefox-browser uit op iOS

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2015, 9:00 CategorieApplicaties

Het heeft maanden geduurd, maar vanaf nu is de Firefox-browser, een populaire browser op pc en Android, ook beschikbaar op iOS. In de afgelopen maanden heeft het bedrijf achter Firefox de browser in bèta getest. Nu is de applicatie eindelijk klaar voor release.

Firefox-browser nu te downloaden op iOS

Mozilla, het bedrijf achter de Firefox-browser en meer, heeft bekendgemaakt dat Firefox vanaf nu ook te downloaden is op iOS, nadat de applicatie maanden in bèta-vorm heeft bestaan en al veel langer verkrijgbaar is op Android en pc. De reden dat Firefox niet eerder op iOS verkrijgbaar was, komt doordat Apple het niet toestaat browser uit de App Store te downloaden die niet gebruikmaken van Apples eigen WebKit-engine. En Firefox is een browser die is gebouwd en afhankelijk is van Mozilla’s eigen Gecko-engine.

Dat betekent dus een directe afwijzing wanneer Mozilla toch de browser zou willen lanceren in de App Store, dus stond het bedrijf voor twee keuzes: of de WebKit-engine omarmen, of je aandeel op iOS mislopen. En het ziet er dus naar uit dat Mozilla voor optie één gekozen heeft, want anders zou de browser niet verkrijgbaar zijn in de App Store. Wil je de browser uitproberen? Dan heb je tenminste iOS 8.2 nodig, wat geen probleem zou moeten zijn. Ook is Firefox op iOS meteen geoptimaliseerd voor het grotere scherm van de iPad Pro.

Enkele belangrijke features van Firefox zijn privé browsen, Firefox Sync (waarmee je je gegevens over al je apparaten synchroniseert) en de visuele tabs.

  • Firefox web browser
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.