Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia kondigt de Nvidia Shield Tablet K1 aan

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2015, 8:34 CategorieAndroid

Nvidia heeft een nieuwe, vooral goedkopere, versie van de Nvidia Shield Tablet voor gamers aangekondigd: de Nvidia Shield Tablet K1. Qua specificaties is er bar weinig veranderd in vergelijking met het vorige model – alleen de prijs is anders dan bij het origineel.

Nvidia Shield Tablet K1: net als de Shield Tablet, maar dan goedkoper

Nvidia heeft deze week een nieuwe versie van de Shield Tablet aangekondigd: de Nvidia Shield Tablet K1. Qua specificaties is er amper wat veranderd, maar qua prijs zien we toch echt een behoorlijke daling. Dat heeft te maken met het feit dat de fabrikant besloten heeft enkele accessoires niet mee te leveren, zoals een oplader, microUSB-kabel, evenals andere extra’s. Verder is er intern niets veranderd, maar worden er her en der wel wat andere materialen gebruikt en ziet de nieuwe Shield Tablet er net even wat gestroomlijnder uit.

Dit zijn de specs van de Nvidia Shield Tablet K1.

 • 8 inch-scherm
 • 1920 bij 1200 pixels resolutie
 • Tegra K1 quacore-processor (2,2 GHz)
 • Kepler-cpu
 • 2GB RAM
 • 16GB intern geheugen
 • MicroSD-kaartgleuf
 • Front-facing speakers
 • Vijf megapixel-camera (allebei de kanten, met HDR)
 • 1975Wh-batterij
 • Bluetooth en WiFi

De tablet wordt geleverd met Android 5.1.1 Lollipop, maar Nvidia heeft al beloofd dat de Shield Tablet (beide versies) Marshmallow gaan ontvangen. Dat moet rond de kerstdagen of vlak ervoor gaan gebeuren. De nieuwe K1 gaat 199,99 dollar kosten. Wanneer de tablet in Nederland verschijnt, is niet bekend.

 • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.