Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opera Max bespaart data tijdens muziek streamen

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2015, 10:16 CategorieAndroid

Opera heeft een nieuw onderdeel toegevoegd aan de Opera Max-applicatie op Android: data besparen tijdens het streamen van muziek. De techniek werkt momenteel nog niet met alle beschikbare streamingdiensten, maar wel met een klein aantal.

Bespaar data met Opera Max op Android

De naam Opera ken je misschien van de browsers beschikbaar op pc, smartphones en tablets, maar het bedrijf achter die populaire browsers helpt gebruikers ook al jaren data te besparen (op Android) tijdens reizen zonder WiFi-verbinding. Eerst hielp het al met data besparen tijdens het bezoeken van sites of apps als Instagram en Facebook, maar nu werkt het dus ook wanneer je video’s streamt vanaf YouTube of muziek beluistert via één van de muziekstreamingdiensten die de applicatie momenteel ondersteunt.

Gebruik je bijvoorbeeld YouTube Music, Pandora, Slacker Radio, Gaana of Saavn (sommige zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar), dan kan Opera Max ervoor zorgen dat je vijftig procent minder data verbruikt, door mp3- en mp4-bestanden om te zetten naar de AAC+-codec. Deze codec is wat efficiënter en verbruikt dus minder data. Opera heeft tevens aangekondigd in de toekomst meer diensten te zullen ondersteunen, maar welke apps straks ook worden toegevoegd, heeft het bedrijf op moment van schrijven niet bekendgemaakt.

  • Opera Max
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.