Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opera updatet zijn twee browsers voor Android

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2015, 9:24 CategorieAndroid

Browser-maker Opera heeft laten weten dat de beide browsers die beschikbaar zijn op Android van handige updates zijn voorzien. Zo ben je nu bijvoorbeeld in staat om aan te geven dat video’s in een lagere kwaliteit worden gestreamd, zodat je onderweg data kunt besparen.

Opera presenteert handige features voor Android-browsers

Opera heeft aangekondigd dat zowel de Opera- als de Opera Mini-browser voor Android voorzien zijn van handige updates. Eén van de grootste toevoegingen is de mogelijkheid om video’s te comprimeren binnen Opera (dus niet Opera Mini). Wanneer je die instellingen aanvinkt onder het kopje Instellen en databesparing, dan zul je voortaan onderweg minder data uit je bundel gebruiken wanneer je een video bekijkt via de Opera-browser. Ook ben je in staat links naar websites aan je homescreen toe te voegen.

  • Opera-browser

Opera Mini wordt natuurlijk niet overgeslagen. Deze browser is al behoorlijk compact en zuinig, dus daar hoeft verder weinig aan gesleuteld te worden. Een feature die is toegevoegd, is bijvoorbeeld de notificatie wanneer een download klaar is. Ook ben je in staat om een tab in de achtergrond te openen, zonder dat je daarvoor de huidige tab hoeft te verlaten – een functie die je meer overzicht moet geven tijdens het browsen. Voor beide browsers geldt overigens dat er ook een visuele refresh, met name het logo, heeft plaatsgevonden.

  • Opera Mini webbrowser
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.