Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pepsi Phone P1s biedt goede hardware voor lage prijs

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2015, 9:06 CategorieAndroid

Pepsi heeft een phablet op de markt gebracht. De Pepsi Phone P1s krijgt een 5,5-inch scherm en loopt op Android. De telefoon zou in Nederland nog geen honderd euro kosten, als de phablet hier tenminste wordt uitgebracht.

Aziatische markt

Gezien de hardware die Pepsi in de phablet heeft gestopt, is deze eerste smartphone van de limonadefabrikant waarschijnlijk in eerste instantie bestemd voor de Aziatische markt. De telefoon moet het in die landen opnemen tegen talloze goedkope Chinese phablets, en doet dat met redelijk goede hardware en een aantrekkelijk uiterlijk dat van metaal lijkt te zijn gemaakt, maar feitelijk van plastic is.

MediaTek processor

De Pepsi Phone P1s loopt op een achtkernige MediaTek MT6592-processor die op 1.7Ghz is geklokt. Deze CPU wordt ondersteund door 2GB ram. De phablet heeft een 5,5-inch scherm met een resolutie van 1080 pixels. Aan de achterkant zit een 13-megapixelcamera, aan de voorkant een 5-megapixel selfiecamera. Een vingerafdrukscanner, 3000 mAh batterij en Android 5.1 Lollipop maken het rijtje belangrijke hardware-specificaties af.

Eigen software van Pepsi

Over Android is een softwarelaag gedrapeerd die Pepsi Dido OS 6.1 heeft gedoopt. Het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel simkaarten erin kunnen; er wordt verwacht dat het er twee zullen zijn.

Lage prijs

Bijzonder voor de geleverde hardware-specificaties is de erg lage prijs: 110 dollar. De Pepsi Phone P1s zou nog voor december in de winkels moeten liggen. Het is niet helemaal duidelijk in welke landen de telefoon zal worden verkocht, en of Nederland daar tussen zal zitten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.