Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Privacy van vijf miljoen klanten van VTech te grabbel door hack

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2015, 11:53 CategorieNieuws

De privacy van vijf miljoen klanten van kinderelektronicafabrikant VTech ligt op straat. De producent van onder meer kindertablets meldt aan klanten dat op 14 november een hacker zich toegang heeft verschaft tot de klantendatabase. Dat werd pas 24 november ontdekt, en vrijdag wereldkundig gemaakt.

Mail aan klanten

In een mail aan klanten meldt VTech het volgende:

We zijn op 24 november jongstleden erachter gekomen dat een onbevoegde partij op 14 november toegang heeft gehad tot onze Explor@ Park database.

Onze database bevat algemene gebruikersinformatie waaronder; gebruikersnamen, e-mail adressen, versleutelde wachtwoorden, geheime vragen en antwoorden bij een vergeten wachtwoord, IP-adres, postadres en downloadgeschiedenis van Explor@ Park.

Het is belangrijk om te weten dat onze database GEEN creditcardgegevens of bankgegevens bevat. VTech bewaart en verwerkt geen enkele creditcardgegevens van klanten op de Explor@ Park website. Voor het volledige betaalproces bij het aankopen van downloads op Explor@ Park worden gebruikers doorverwezen naar een beveiligde website van derden.

Bovendien bevat onze database GEEN persoonlijke identificatiegegevens (zoals paspoortnummer, sofinummer, burgerservicenummer (BSN) of rijbewijsnummer).

Na het ontdekken van de ongeautoriseerde toegang hebben wij direct een grondig onderzoek uitgevoerd, waaronder een uitgebreide controle van de getroffen website en het toepassen van maatregelen ter verdediging en voorkoming van misbruik door onbevoegden. Naast de genomen maatregelen breiden we ons onderzoek uit naar nieuwe en betere manieren om de beveiliging van onze Explor@ Park database te versterken.

Laat wakker

De fabrikant werd pas wakker toen hackers VTech zelf op de hoogte stelden; tot die tijd kon iedereen zeker tien dagen lang vrijelijk zijn gang gaan in de database.

In Nederland worden kindertablets en andere elektronische speelgoedjes van VTech verkocht in alle grote speelgoedwinkels.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.