Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm presenteert bloedsnelle Snapdragon 820-processor

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2015, 20:59 CategorieHardware

Chipfabrikant Qualcomm presenteerde vandaag in New York de Snapdragon 820-processor, die volgend jaar in veel high-end smartphones en tablets te vinden zal zijn. De nieuwe mobiele processor is volgens Qualcomm tweemaal zo snel als zijn voorganger, maar gaat toch tweemaal zo zuinig met energie om.

De 64-bit hoofdprocessor heeft vier kernen en is op 14 nanometer gebakken. De CPU wordt geholpen door een nieuwe grafische processor, de Adreno 530 die de Adreno 430 opvolgt. De Adreno 530 is volgens Qualcomm 40 procent sneller dan de 430. Samen met de Qualcomm Kryo CPU kan de grafische processor in groot detail fotorealistische videogames op het scherm brengen. De nieuwe processor kan volgens Qualcomm nog hogere 4G LTE-snelheden aan. Om precies te zijn 33 procent sneller dan de Snapdragon 810, de huidige topprocessor van deze fabrikant.

De 820 kan voorts camera’s tot 28 megapixel ondersteunen. Wat de beeldkwaliteit van foto’s betreft, biedt de Snapdragon 820 veel verbeteringen. Zo is de camera die door deze processor wordt aangestuurd, in staat om in een oogwenk een omgeving te herkennen (bergen of gezichten bijvoorbeeld) en die stelt zich hier dan automatisch op in. De camera in een smartphone of tablet die door een Snapdragon 820 wordt aangedreven, kan ook betere foto’s in halfduistere omstandigheden maken, zoals binnen bij kunstlicht. De nieuwe processor is ook in staat om malware-aanvallen te weren. Qualcomm noemt dit Snapdragon Smart Protect. In real-time worden malware-bedreigingen onderkend en bestreden, belooft Qualcomm.

Qualcomm meldt niets over mogelijke oververhittingsproblemen, die zich in smartphones met de Qualcomm Snapdragon 810 veelvuldig hebben voorgedaan dit jaar. Hoe dat probleem in de Qualcomm Snapdragon 820 is aangepakt, wordt dus pas duidelijk als er apparaten op de markt komen die met deze processor zijn uitgerust. Samsung heeft in ieder geval alvast groot vertrouwen in de nieuwe CPU, en dat zegt wat: de Snapdragon 810 kwam er bij deze fabrikant niet in dit jaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.