Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Russische smartphonemaker bezig met 6,5-inch Windows 10-phablet

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2015, 18:26 CategorieMicrosoft

Een Russische smartphonefabrikant is bezig met de productie van een 6,5-inch Windows 10 Mobile-phablet. Die krijgt dan meteen het grootste telefoonscherm dat voor dit besturingssysteem beschikbaar is.

Dexp Ixion W5

Een en ander is uitgelekt via een benchmarksite, waar een prototype van deze nieuwe phablet op bezoek kwam. De phablet is afkomstig van Dexp, een Russische OEM, en is de Ixion W5 gedoopt.

Low-end toestel

De GFXBench meldt dat het gaat om een low-end toestel. De specificaties zijn die van een goedkope telefoon of tablet: een scherm met een resolutie van 720 pixels, waarschijnlijk een langzame, quadcore Qualcomm Snapdragon 210-processor, een Adreno 305-grafische processor en 1GB ram. De phablet is voorzien van 4GB intern geheugen.

Video-opnamen met maximaal 480 pixels

Aan de achterkant heeft de Dexp Ixion W5 een 13-megapixelcamera, aan de voorkant een 5-megapixel selfiecamera. Die camera kan video schieten in een lage 480 pixelresolutie, is te zien in de benchmark. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de langzame processor, die we alleen in goedkope prepaid mobieltjes vinden. Van de Dexp Ixion W5 bestaat al een kleinere smartphone, met een 5-inch scherm.

Russische markt

Of de Dexp Ixion W5 ooit de Nederlandse markt bereikt, valt sterk te betwijfelen. De Russische telefoonmarkt zit totaal anders in elkaar dan de Nederlandse. De specificaties geven bovendien de indruk dat het toestel voornamelijk is bedoeld voor de thuismarkt in Rusland. Op de website van Dexp zijn veel zeer goedkope telefoons te vinden, met allemaal lage hardwarespecificaties en veelal verouderde Androidversies.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.