Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Exynos 8890-processor laat alle concurrenten achter zich

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2015, 7:14 CategorieHardware

De Samsung Exynos 8890-processor is de snelste mobiele processor die er is. Hij laat de Qualcomm Snapdragon 820 en de Apple A9 in het stof bijten.

Strijd tussen de giganten

Dat blijkt uit een uitgelekte benchmark, waarin deze high-end processoren tegen elkaar strijden om de eerste plaats. Er doen nog twee andere processoren mee, de Kirin 950 van Huawei en de MediaTek MT6797 Helio X10. Het zijn allemaal high-end CPU’s die nog maar net zijn uitgekomen, of nog niet eens op de markt zijn.

Apple A9 hekkensluiter

In een grafiek wordt inzichtelijk gemaakt hoe de diverse CPU’s het ervan afbrengen. De gelekte grafiek laat de multicore prestaties zien. Processoren met meer kernen geven dus betere prestaties. Om die reden kachelt de dualcore Apple A9 achter alle andere CPU’s aan, en eindigt als laatste.

Exynos 8890 heeft acht kernen

De Samsung Exynos 8890, die naar verwachting volgend jaar in high-end smartphones en tablets van deze fabrikant zal verschijnen, levert overduidelijk de beste prestaties als het gaat om pure kracht. De achtkernige processor met vier ARM Cortex-A53-kernen en nog vier aangepaste M1-kernen komt bovenaan te staan met een score van 7400 punten. Ter vergelijking: de Exynos 7420, die nu te vinden is in de Galaxy S6-serie, haalt maar net 5000 punten.

Zilver voor MediaTek Helio X10

De MediaTek Helio X10 heeft, zoals de naam al aangeeft, tien processorkernen en komt daarmee op de tweede plaats met een score van 6500 punten. De achtkernige Huawei Kirin 950 krijgt de bronzen plak met slechts 1oo punten minder dan de nummer twee. De vierkernige Qualcomm Snapdragon 820 grijpt naast de prijzen, en eindigt als vierde met 5300 punten. De Apple A9 is hekkensluiter met 4436 punten.

Apple A9

Als het gaat om prestaties per kern, komt de Apple A9 overigens juist helemaal bovenaan uit. Dat bewees een eerdere gelekte grafiek waarin de singlecore prestaties werden gemeten.

Samsung-Exynos-grafiek

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.