Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab S 10.5 krijgt in april Android 6.0 Marshmallow

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2015, 9:40 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 krijgt in april 2016 als eerste Samsungtablet Android 6.0 Marshmallow. Dat staat op een uitgelekte roadmap van Samsung, waar alle belangrijke tablets en telefoons op staan.

Geen Android 6.0 voor Galaxy Note 3

De Tab S 10.5 is tevens de enige tablet waar Samsung nu al volledige duidelijkheid over geeft. Het enige Samsung-apparaat dat in december de update al krijgt, is de Galaxy Note 5, die (nog) niet in Nederland verkrijgbaar is. Voor eigenaren van de Galaxy Note 3 is er slecht nieuws. Deze phablet krijgt de update niet: er staan de woorden ‘not approved’ achter. Wellicht betekent dat iets anders dan ‘cancelled’, dat we bij een van de smartphones van Samsung tegenkomen, maar het ziet er niet goed uit voor de Note 3.

Galaxy Note 4 in februari

De Galaxy Note 4 is in februari aan de beurt, de Note Edge krijgt dan ook Android Marshmallow. De Galaxy S6-serie mag al in januari de nieuwe firmware installeren.

Tab S2: ‘waiting approval’

De Galaxy Tab S2-serie moet er nog even op wachten, de status op de roadmap van Samsung laat de woorden ‘waiting approval’ zien. Dat geldt ook voor de Galaxy Tab A8 en de Galaxy Tab A 9.7. Voor de S2-tablets geldt dat ze in de tweede fase van de uitrol zitten, de Galaxy Tab A-serie komt pas in de derde fase aan bod.

De roadmap van de updates naar Android 6.0 Marshmallow is gedateerd op 15 november. Daarvoor, op 29 oktober, lekte ook al een roadmap uit, maar die is nu achterhaald.

roadmap samsung android 6.0

 

 • Delen:
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. Seggelinck
  23 november, 2015 om 12:40

  Klopt natuurlijk voor geen meter dat de Note 3 geen upgrade krijgt. Immers prijs was hoog genoeg en ik geloof dat het toestel nog maar 30 mnd oud is. Heb nu plm. 8 samsung gehad en de maat begint wat vol te raken.Het is bij de note3 nu zo, garamtie afgelopen dan ook geen upgrade!

 2. John
  11 mei, 2016 om 22:20

  Tab s10.5 in april update… het is half mei. Maar heb nog steeds geen update. Er klopt geen kloot van die lijsten

 3. Jan Snoek
  19 juni, 2016 om 12:40

  Samsung is een lachtertje op gebied van service, support en updates voor telefoons en tablets. Heb een Tab S van nog geen 2 jaar oud, het is nu19 juni en nog steeds geen update naar Marsmellow. Voor mij geen Samsung meer. Als er iets kapot gaat door hun eigen merk hoesje geven ze ook niet thuis. Sorry Samsung, maar ik vind jullie bedrijfspolicy beneden alle peil. Schandalig gewoon!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.