Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung wil de Xperia Z5-camerasensor voor Galaxy S7’

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2015, 10:53 CategorieAndroid

Samsung zou naar verluidt momenteel met Sony in gesprek zijn over de implementatie van de Sony Xperia Z5-camerasensor. Echter, Sony zou niet willen dat andere fabrikanten aan de haal gaan met zijn sensor, maar het kan wel een lichtpunt betekenen voor de Japanse fabrikant.

Krijgt de Samsung Galaxy S7 de camerasensor van de Sony Xperia Z5?

Over de Samsung Galaxy S7 weten we tot op heden nog niets zeker. Wel hebben we uiteraard een aantal geruchten, die je hier kunt nalezen, waaronder dat de phablet wordt voorzien van een twintig megapixel-camera. Dat zou al een verbetering zijn ten opzichte van de Galaxy S6 edge+, die voorzien is van een zestien megapixel-camera. En het zou zomaar kunnen zijn dat de aankomende Galaxy S7 zou worden voorzien van een camerasensor van Sony, aangezien de camera in de Xperia Z5 Premium indrukwekkend is.

De geruchtenmolen heeft namelijk het gerucht naar buiten gebracht dat Samsung en Sony momenteel om de tafel zouden zitten, met als doel de camerasensor, IMX300 uit de Z5 naar de S7 te brengen. Echter, Sony wil eigenlijk niet dat andere fabrikanten aan de haal gaan met zijn camerasensor, dus het gerucht lijkt onwaarschijnlijk – totdat je bedenkt dat Sony het niet goed doet momenteel en dat de camera-afdeling, samen met PlayStation, als één van de weinig pilaren echt goed functioneert op de markt.

En aangezien de verwachting is dat Samsung wederom enkele miljoenen toestellen zou kunnen verkopen aan de consumenten, zou Sony het dus toch overwegen – want deze deal kan het bedrijf flink wat geld opleveren.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.