Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Siri doet het beter dan Cortana en Google Now

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2015, 15:14 CategorieAndroid

Uit enquête blijkt dat Siri veel beter scoort dan Google Now of Cortana – zowel op het gebied van behulpzaamheid als tevredenheid. En dat is niet vreemd: want hoe behulpzamer een digitale assistent is, hoe groter de kans is dat mensen daar ook tevreden over zullen zijn.

Siri vs Google Now vs Cortana

Het is een stille strijd met zo nu en dan een luidruchtig hoogtepunt: de strijd van de digitale assistenten. Apple heeft Siri, Google heeft Google Now en Microsoft heeft Cortana. En als je het aan de gebruikers apart vraagt, dan hoor je waarschijnlijk allemaal mooi voorbeelden van momenten waarop de assistenten van pas kwamen of precies de juiste hulp aanboden die nodig was. Maar wanneer je dezelfde vragen aan een groep mensen stelt die allemaal gebruikmaken van de drie digitale assistenten, dan krijg je toch een iets ander beeld.

Uit een enquête blijkt namelijk dat de gebruikers van digitale assistenten over het algemeen meer tevreden zijn over Siri, dan over Google Now of Cortana. 81 procent van het panel geeft namelijk aan tevreden te zijn over Siri, terwijl 68 procent dat over Google Now meldt en 57 procent over Cortana. Deze enquête volgde een korte test op waar zeven dezelfde vragen en opdrachten werden gegeven. Uit die test blijkt dat Cortana acht procent fout deed, Google Now vier procent en Siri 2,6 procent – hoe lager dit getal, hoe hoger de tevredenheid.

Het is natuurlijk geen exacte wetenschap – duidelijk is in elk geval dat Cortana nog een lange weg te gaan heeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.