Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony blijft in tabletmarkt, geen eigen mobiele processor

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2015, 10:36 CategorieAndroid

Sony heeft geen plannen om de tablet- en smartphonedivisie op te heffen. Evenmin leven er plannen om een eigen Sony-processor uit te brengen.

Duidelijkheid

Dat zei Sony-CEO Kazuo Hirai in een interview. Hij schepte hiermee duidelijkheid over zijn eigen opmerkingen van een paar weken geleden, toen hij meldde dat de mobiele divisie van het Japanse bedrijf binnen een jaar winst moest gaan maken, omdat anders ‘alternatieve opties’  zouden worden bekeken. Algemeen werd ervan uitgegaan dat hij hiermee doelde op een terugtrekking uit de mobiele markt.

Geen Sony-processor

Maar dat is dus niet zo, zegt hij nu. In een interview met Aziatische media in China heeft hij nu heel duidelik gezegd dat er geen plannen zijn om de mobiele divisie van Sony te verkopen. Ook ontkende hij berichten van Digitimes dat er plannen zijn om een eigen Sony-processor voor de mobiele markt te ontwikkelen.

Xperia Z4 tablet

Wat dan wel de plannen zijn voor de verliesgevende mobiele divisie, die vrij indrukwekkende maar dure tablets als de Xperia Z4 heeft uitgebracht, is niet helder. Wellicht gaat Sony nogmaals snijden in de kosten om de divisie uit de rode cijfers te halen, maar volgens diverse geruchten is Sony ook bezig om meer producten uit te brengen in meer landen.

Sony-Xperia-Z4-Tablet-review-totaal

Review

Onze review van de laatste tablet van Sony, de Xperia Z4, is hier terug te lezen. De tablet kreeg van ons een 8,5.

  • Delen:
Sony Xperia Z4 Tablet
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. Max
    22 november, 2015 om 13:54

    Mooi! Vind Sony qua toestellen en telefoons een verademing vergeleken met de andere spelers. Groot fan van hun strakke en symmetrische design.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.