Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Surface Book kapot? Laat een expert er naar kijken

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2015, 16:13 CategorieWindows

Wanneer je Surface Book kapot is, dan doe je er goed aan een expert naar het apparaat te laten kijken, aangezien zelf repareren moeilijk is. De nieuwste tablet/laptop-hybride van Microsoft scoort namelijk heel erg laag op de repareerbaarheidscore van iFixit.

Surface Book kapot? Dan heb je pech…

De laatste paar weken is er wederom flink wat hardware uitgekomen en het team achter de website iFixit heeft heel wat van die hardware kunnen testen. Zo zagen we in de afgelopen weken de Nexus 6P (en Nexus 5X) van Google voorbijkomen, maar ook de Surface Pro 4 van Microsoft. Beide apparaten van Google (of beter gezegd: Huawei en LG) scoorden op zich prima, maar de Surface Pro 4 scoorde dan weer heel slecht. De Surface Book van Microsoft scoort echter niet beter dan de Pro 4 – ja, het kan nog lager.

Dit zijn de uitkomsten van de uitvoerige test van iFixit. Deze uitkomsten staan los van de ervaring die je kunt beleven met het apparaat – iFixit kijkt puur naar de repareerbaarheid.

  • Het openen van de Surface Book gaat heel moeizaam, door al de lijm. Wel kun je daarna de SSD vervangen, evenals de batterij (die eveneens onder de lijm zit)
  • Het scherm bestaat uit glazen en lcd-panelen en is zelf moeilijk van elkaar te krijgen en te vervangen
  • De processor en het werkgeheugen zitten aan het moederbord gesoldeerd
  • Heel veel componenten bevinden zich achter het moederbord, waardoor die er vrijwel altijd uit moet tijdens een reparatie

Al met al scoorde de Surface Book een repareerbaarheidscore van 1 uit de mogelijke 10 (waarbij de 10 staat voor ‘heel gemakkelijk te repareren’).

Prijs en beschikbaarheid Surface Book in Nederland

Vanaf eind oktober is het apparaat beschikbaar in Noord-Amerika voor een prijs van 1499 dollar. Voorlopig komt de laptop helaas niet naar Europa. Uiteraard wordt ook de Surface Book voorzien van de nieuwste versie van Windows, Windows 10, en werkt het met de Surface Dock.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.