Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegram krijgt groepsadmins en supergroepen

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2015, 8:29 CategorieAndroid

De berichtendienst Telegram heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd aan zijn applicaties, waaronder op iOS en Android. Zo kunnen groepen nu een admin aanwijzen, die vervolgens mensen kan toevoegen en verwijderen nog meer dingen kan doen.

Telegram kan groepen aan tot duizend personen

De berichtendienst Telegram heeft deze week twee grote nieuwe features aangekondigd voor al zijn applicaties, waaronder die op Android en iOS. Het is vanaf nu mogelijk om meerdere groepsadmins aan te wijzen. Deze personen zijn dan in staat om mensen toe te voegen aan en te verwijderen uit de groep in kwestie. Ook kunnen de admins de afbeelding en de naam van de groep wijzigen. Dat staat allemaal te lezen op de blog van Telegram, de grootste concurrent van WhatsApp, die nog steeds het meeste aantal actieve gebruikers heeft.

Daarnaast heeft Telegram nog een handige verandering doorgevoerd. Het is nu mogelijk om niet met tweehonderd, maar tot duizend mensen tegelijkertijd te chatten in één groep. Telegram noemt die een ‘supergroep’; een beter woord had het bedrijf er niet voor kunnen kiezen. Je kunt niet zomaar een supergroep opstarten, daarvoor moeten je eerst de grens van tweehonderd hebben gehaald. De updates zijn al live op zowel Android en iOS. Telegram is via de onderstaande downloadlinks gratis binnen te halen voor die platformen.

  • Telegram
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.