Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tim Cook: ‘Surface Book doet teveel zijn best’

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2015, 8:42 CategorieWindows

Tim Cook, ceo van Apple, heeft zich uitgelaten over de Surface Book van Microsoft. Cook is niet positief over de hybride tablet, die in principe de concurrentie kan aangaan met de Macbook van Apple. “De Surface Book doet teveel zijn best het beste van beide werelden aan te bieden.”

Tim Cook niet te spreken over de Surface Book

De grote baas bij Apple, Tim Cook, heeft zich woensdag in een interview uitgelaten over de Surface Book van Microsoft. Deze hybride tablet kan zowel concurreren met de iPad (Pro) als de Macbook van het bedrijf. Cook gelooft niet in het idee en geeft aan dat de Book teveel zijn best doet om zowel een tablet als een pc te zijn en in dat proces zijn doel voorbijschiet.

It’s a product that tries too hard to do too much. It’s trying to be a tablet and a notebook and it really succeeds at being neither. It’s sort of deluded.

En dat terwijl Apple zelf ook een product op de markt heeft gezet, de iPad Pro, die zowel kan dienen als een tablet en een pc-vervanger. De eerste recensies van het apparaat liegen er niet om: de consensus leeft dat het een mooie toevoeging aan de line-up van de iPad is en dat de mensen binnen de iOS-omgeving het een prachtding zullen vinden, maar dat ook deze iPad niemand zal overhalen over te stappen op een Apple. Vooral vanwege de beperkingen van iOS, het matige toetsenbord en het gebrek aan rauwe kracht qua hardware.

De Surface Book

De Surface Book heeft een 13,5 inch-scherm, een trackpad gemaakt van glas en is in het bezit van een toetsenbord met verlichting. Ook is de body volledig van metaal gemaakt. Ook heeft deze hybride de nieuwste generatie Intel Core i7-processor en GDDR5-werkgeheugen. Volgens Microsoft is dit op dit moment de snelste laptop ooit gemaakt, eentje die ook nog eens twaalf uur meegaat op een volle batterij. Het afneembare aanraakscherm is slechts 7,7 millimeter dik en weegt iets meer dan zevenhonderd gram. De Nvidia GeForce GPU zit in de basis.

Ook heeft de Surface Book een aparte scharnier, die een beetje aan een slang doet denken. Microsoft noemt dit de Dynamic Fulcrum Hinge. Hiermee kun je het display 360 graden draaien en dus het toetsenbord aan de onderzijde plaatsen wanneer je bijvoorbeeld wat wilt presenteren en tegelijkertijd van de krachtige gpu gebruik wilt maken. Daarnaast is de basis voorzien van usb-poorten en een SD-kaartlezer.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf eind oktober is het apparaat beschikbaar in Noord-Amerika voor een prijs van 1499 dollar. Voorlopig komt de laptop helaas niet naar Europa. Uiteraard wordt ook de Surface Book voorzien van de nieuwste versie van Windows, Windows 10, en werkt het met de Surface Dock.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.