Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tim Cook: “We zullen van iPad en Mac nooit één product maken”

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2015, 8:44 CategorieApple

De iPad en de MacBook van Apple zullen nooit tot één product worden omgevormd. Dit zei Apple-CEO Tim Cook in een interview.

iPad Pro bijna een Mac

Tim Cook is erg weg van de nieuwe iPad Pro, met zijn 12,9-inch scherm en Apple A9X-processor. Het scherm is net zo groot als dat van een tussenmaatje Mac, en de processorkwaliteit komt daar nu ook dicht tegenaan, hebben benchmarks inmiddels bewezen. Toch blijven het volgens Cook twee verschillende producten, met verschillende besturingssystemen: iOS voor de iPad en OSX voor de Mac.

‘Geen compromissen’

“Wij weten heel zeker dat onze klanten niet echt zitten te wachten op een gecombineerde Mac en iPad”, aldus Cook in het interview. “Want dat zou erop uitdraaien – daar zijn we bezorgd over – dat de gebruikerservaring van zo’n apparaat nooit zo goed zal worden als wat de consument van ons verlangt. Dus we willen de beste tablet ter wereld maken, en de beste Mac ter wereld. Die twee samenvoegen zou dat niet bereiken. We zouden veel compromissen moeten sluiten.”

Handoff

Toch is het dan wel wat vreemd dat de iPad Pro zoveel weg begint te hebben van een MacBook, met zijn los verkrijgbare toetsenbord, net zo grote scherm, en snelle processor van laptopkwaliteit. Tim Cook: “Dat gezegd hebbende, we hebben wel gemerkt dat mensen zowel iOS- als Mac-apparaten gebruiken. Dus we hebben bepaalde features eruit gelicht, en hebben ervoor gezorgd dat die naadloos werken tussen onze apparaten. Via zaken als Handoff hebben we het heel eenvoudig gemaakt om op het ene product met iets te beginnen, en daarmee door te gaan op een ander product.”

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.