Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Touch ID vertoont kuren op iOS 9.1

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2015, 9:33 CategorieiPad

Er zijn een hoop Touch ID-gebruikers die zich online hebben gemeld met problemen, nadat ze zijn overgaan op de nieuwe iOS-software, iOS 9.1. De problemen variëren van een trage reactietijd tot onbetrouwbare vingerafdrukherkenningen.

Problemen met Touch ID op iOS 9.1 opgedoken

Een groot aantal mensen met een moderne iPad of iPhone waar iOS 9.1 op staat, hebben zich op de online fora van Apple gemeld met problemen. Touch ID werkt namelijk niet naar behoren en dat kan ervoor zorgen dat je dagelijks tegen problemen aanloopt wanneer je je apparaat probeert te ontgrendelen of gewoon iets probeert te kopen in de App Store. Touch ID werkt ontzettend traag, gebruikers hebben het over onbetrouwbare vingerafdrukherkenningen en in sommige gevallen reageert de scanner helemaal niet.

Sommige gebruikers geven aan dat een harde reset (toestel helemaal uitschakelen en dat weer inschakelen) werkt, maar die oplossing is slechts tijdelijk van aard. Na verloop van tijd keren de problemen namelijk weer terug. Ook teruggaan naar de fabrieksinstellingen en alles opnieuw installeren lijkt niet te helpen. Momenteel test Apple al wel iOS 9.2 uit bij ontwikkelaars en andere bètatesters. Maar onbekend is nog of die de problemen oplossen met Touch ID, aangezien daar helaas nog niets over naar buiten is gebracht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.