Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitch-apps ondersteunen nu twee-factor authenticatie

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2015, 8:34 CategorieAndroid

Twitch heeft laten weten dat je vanaf nu je Twitch-account extra kunt beveiligen door middel van twee-factor authentificatie. Het maakt niet uit of je de app draait op Android of iOS, zolang je maar in staat bent sms’jes te ontvangen of de app Authy hebt gedownload.

Twitch-account te beveiligen met twee-factor authentificatie

Twitch is momenteel de grootste online streamingdienst op het gebied van live gaming (en uiteraard alle afleveringen van de schildershow van niemand minder dan Bob Ross). Tot vandaag bood de dienst aan je account slechts met één wachtwoord te beveiligen, maar daar is nu verandering in gekomen. Gebruikers van Twitch kunnen er namelijk vanaf nu voor kiezen om het profiel ook te beveiligen met een twee-factor authentificatie: een extra beveiligingslaag met een willekeurige gegeneerde code waar alleen jij toegang tot hebt.

In de blogpost van Twitch geeft het bedrijf aan dat het activeren van deze beveiligingslaag zo gepiept is, maar je moet er wel even voor gaan zitten. Mocht je al de app Authy gebruiken (een app die je twee-factor authentificatie-profielen bijhoudt en overzichtelijk maakt), dan is het inderdaad zo gepiept en hoef je ook geen sms’je te ontvangen. Je begint op de website van Twitch.tv, logt in en gaat naar de tab voor beveiliging en privacy. Daar vul je je telefoonnummer in en een paar taps op het scherm van je smart device later is alles ingesteld.

  • Twitch

Mocht je op zoek zijn naar de app Authy voor alles op het gebied van twee-factor authentificatie, dan vind je die hieronder. Met deze app kun je ook andere accounts toevoegen en beheren – het gaat dus niet alleen om Twitch. Helaas is het wel zo dat Twitch geen andere apps dan Authy ondersteunt.

  • Authy
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.