Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter op Android maakt gebruik van Chrome Custom Tabs

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2015, 8:18 CategorieAndroid

Twitter heeft laten weten dat de officiële app op Android voortaan ondersteuning aanbiedt voor de Chrome Custom Tabs. Deze speciale tabs zijn tegelijkertijd met Android 6.0 Marshmallow gelanceerd en bieden ontwikkelaars (en dus ook gebruikers) extra mogelijkheden aan.

Twitter opent links in Chrome Custom Tabs

Tijdens de laatste I/O-presentatie van Google heeft de zoekmachinegigant natuurlijk meer dan alleen Android 6.0 Marshmallow aangekondigd. Ook de Custrom Tabs binnen Chrome werden toen voor het eerst gepresenteerd. Deze speciale tabbladen bieden ontwikkelaars extra mogelijkheden aan wanneer mensen op links drukken die binnen een app staan en gebruikers daarna naar Chrome sturen. Ontwikkelaars kunnen met de Custom Tabs functies toevoegen die Chrome zelf niet heeft, zodat de surfervaring tussen apps naadloos moet lijken.

Twitter heeft nu laten weten dat de officiële Android-app ondersteuning aanbiedt voor die Chrome Custom Tabs. Daarvoor heb je wel de nieuwste versie van Chrome nodig (en het kan ook geen kwaad de nieuwste versie van Twitter te downloaden). De Twitter-app is echter niet geüpdatet; het lijkt erop dat dit een serveromschakeling is. Mocht je dus de Twitter-app zo hebben ingesteld dat linkjes binnen de standaard browser worden geopend, dan kan het zomaar voorkomen dat je extra opties tot je beschikking krijgt op de desbetreffende pagina.

Mits je natuurlijk Chrome op je Android gebruikt.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.