Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verplaats je Android-widgets naar de statusbalk met Snap

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2015, 8:27 CategorieAndroid

Mocht je een Android thuis hebben liggen en balen dat-ie functies van iOS mist, dan kan de app Snap je misschien helpen. Snap kopieert namelijk een toffe feature van iOS: de mogelijkheid om widgets in de notificatiebalk te laten draaien.

Widgets in de notificatiebalk nu ook mogelijk op Android

Op Android is het al jaren mogelijk om widgets te hebben op je homescreen, terwijl iOS-eigenaars dit pas met de release van iOS 8.0 hebben gekregen. Die widgets draaien niet op het homescreen, maar in de notificatiebalk. Wanneer je die naar beneden trekt, dan tref je daar je widgets aan. Doe je ditzelfde op Android, dan haal je daarmee het snelle menu naar beneden, evenals al je notificaties en andere berichten. Vanaf nu kun je daar ook je widgets laten draaien, zodat je genoeg ruimte overhoudt op je homescreen van je Android.

Met de app Snap – Widget Drawer doe je dat eigenlijk heel gemakkelijk. Je downloadt de app via de onderstaande downloadlink uit Google Play, installeert hem en Snap doet daarna de rest. Helaas is het wel zo dat scrollende apps nog niet worden ondersteund. Mocht je dus denken dat je te veel widgets op je homescreen(s) hebt en baal je dat je soms alsnog naar je app-lade moet gaan om die ene app op te starten, dan kun je nu ruimte vrijmaken door Snap te downloaden. Gelukkig is de app ook nog eens volledig gratis te downloaden.

  • Snap - Widget Drawer
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.