Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vraag naar tablets in Duitsland loopt terug

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2015, 12:09 CategorieOnderzoek

De vraag naar tablets in Duitsland loopt duidelijk terug. Daarentegen zit de verkoop van laptops weer wat in de lift. Dat blijkt uit cijfers die datasite Statista heeft gepubliceerd.

Omzet 14 procent omlaag

Nadat de omzet van tablets sinds 2010 – het jaar van de eerste iPad – als een raket omhoogschoot, zit er nu de klad in. De afzet in het oosterburen daalde met veertien procent, wat betekent dat er nog altijd in het derde kwartaal 1,2 miljoen tablets over de toonbank gingen.

Feestdagen

Ook in andere kwartalen is een teruggang te zien ten opzichte van dezelfde kwartalen in 2014. De cijfers van het vierde kwartaal zijn natuurlijk nog niet bekend; dan worden gewoontegetrouw de meeste tablets verkocht vanwege de feestdagen.

Laptops weer in de lift

De omzet van laptops zit voor het eerst sinds jaren weer in de lift. Jarenlang was er sprake van een daling in het derde kwartaal, nu is er sprake van een stijging. Nadat enkele jaren lang meer tablets dan notebooks werden verkocht, zitten die twee elektronicaproducten nu weer heel dicht bij elkaar.

Nederland

De omzet van tablets in Duitsland weerspiegelt ook wel ongeveer de trend die al een tijdje te zien is in Nederland. Er lijkt sprake van een zekere verzadiging van de markt; wie een tablet wil, heeft die al en neemt er niet zo snel afscheid van. Deze trend duurt al een tijdje. Wellicht maken nieuwe tablets met laptop-achtige functies, zoals de Surface 4 en de iPad Pro, hier in het vierde kwartaal nog verschil in.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.