Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Mi Pad 2 krijgt Intel-processor

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2015, 9:37 CategorieAndroid

De Chinese elektronicaproducent Xiaomi is achter de schermen al tijden bezig met de ontwikkeling van de Mi Pad 2, de opvolger van de eerste Mi Pad tablet. Een recente benchmark laat zien dat de Mi Pad 2 een vierkernige Intelprocessor krijgt.

Een processor van Intel zien we niet vaak in tablets. De tablet, hoewel nog niet officieel aangekondigd, heeft al een bezoek gebracht aan de Geekbench benchmarksite. Hierdoor werd onthuld dat de nieuwe tablet een Intel Atom X5-Z8500 processor krijgt. Met deze vierkernige processor scoort de tablet een nette 3268 op de meetlat van Geekbench. Dat is de score als allevier de kernen samen aan het werk zijn.

De benchmark van de Mi Pad 2 laat zien dat de processorkernen zijn geklokt op 2.24 Ghz, is voorzien van 2GB ram en dat het apparaat draait op Android 5.1 Lollipop. Aangezien de Intel X5-Z8500 processor in staat is om 2K-schermen te ondersteunen, valt te verwachten dat de Mi Pad 2 van zo’n pixelrijk scherm is voorzien.

De benchmark vertelt niets over de camera. Maar geruchten doen al geruime tijd de ronde dat er op de achterkant van de Mi Pad 2 een 13-megapixelcamera zit. De prijs zal iets hoger dan 300 euro uitvallen. De eerste Mi Pad is in maart vorig jaar gepresenteerd door Xiaomi. De tablet is niet in Europa uitgebracht. Het valt niet te verwachten dat deze opvolger wel in Nederland zal worden verkocht. Via Chinese importwebsites zal de tablet waarschijnlijk wel te krijgen zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.