Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo gebruik je WhatsApp op je iPad

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2015, 13:49 CategorieTablet Tips

Tot vanmorgen was ik in de veronderstelling dat het draaien van WhatsApp op een iPad niet zomaar mogelijk was. Ik wist natuurlijk dat je via een jailbreak wel een mogelijkheid had maar voor jailbreaken ben ik voor mijn gevoel allang te oud. Gelukkig heb ik zojuist ontdekt dat je ook zonder jailbreak gebruik kunt maken van WhatsApp op je iPad, en natuurlijk deel ik dat graag.

WhatsApp Web op je iPad

Velen van ons zijn natuurlijk allang bekend met web.whatsapp.com en gebruiken deze link om via de computer toegang te hebben tot WhatsApp. Helaas krijg je als die link opent op je iPad alleen een mogelijkheid om de via de App Store de echte app te downloaden, de app die natuurlijk niet werkt op de iPad. Dat is waar ik tot nu toe strandde en mijn hoop zag vervliegen. Maar het blijkt toch mogelijk te zijn om deze online interface te gebruiken op je iPad, en dit is hoe;

 1. Ga naar web.whatsapp.com op je iPad
 2. Wacht tot de pagina volledig geladen is en houd vervolgens je vinger vast op het refresh-icoontje (rechts in de url-balk). Je krijgt dan de optie “Request Desktop Site”
 3. Nu laadt de versie van de website die je ook van je Mac of Windows computer kent
 4. Open je WhatsApp-app op je mobiel en ga naar Instellingen > WhatsApp web
 5. Scan de QR code
 6. Chatten maar!

Ik heb nu een paar korte gesprekken gevoerd via de iPad (Pro, met toetsenbord) en het werkt allemaal precies zoals je verwacht. Zelfs het downloaden van media gaat goed, al lijkt er in eerste instantie weinig te gebeuren. Als je even wacht komen de foto’s echter vanzelf door en die kun je eventueel zelfs opslaan in je mediarol.

Natuurlijk blijven de beperkingen van de online interface wel van kracht. Je telefoon moet verbonden zijn met het internet want anders werkt het niet, maar dat mag natuurlijk niet een enorm probleem zijn! Natuurlijk stelt de bovenstaande procedure je ook in staat om WhatsApp te gebruiken via je computer of Android-tablet, dan kun je stap 2 alleen overslaan.

Lees ook hoe je WhatsApp Web op je Android- of Windows-tablet gebruikt.

 • Delen:

Reacties

 1. Els
  21 mei, 2016 om 9:32

  Helaas, op ipad krijg ik in de download een zipfile die ik niet kan openen. Iemand een oplossing?

 2. johan
  24 december, 2017 om 13:42

  Mooie oplossing,maar ik krijg geen melding (hoorbaar) bij nieuw bericht.
  Wat doe ik fout?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.