Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

10 inch Firefox OS tablet opgedoken in gelekte documenten

Geschreven door
Geplaatst op28 december 2015, 10:11 CategorieFirefox OS

Er zijn interne documenten gelekt van Mozilla, waarin een onaangekondigde Firefox OS tablet te zien is. Dit apparaat heeft een scherm van tien inch en zou met name bedoeld zijn voor de oudere mensen die alleen willen internetten.

Firefox OS  tablet met een scherm van tien inch

Dit weekend zijn er interne documenten van Mozilla gelekt op het internet en in die documenten staan een aantal producten die nog niet zijn aangekondigd door het bedrijf. Eén van die producten is de Firefox OS tablet, met een scherm van tien inch. Mozilla geeft aan dat deze producten inderdaad nog niet zijn aangekondigd, omdat ze nog in een vroeg stadium van ontwikkeling bevinden. En net zoals zo veel tech-bedrijven, kijkt ook Mozilla naar andere producten en probeert die dan uit, voordat ze worden aangekondigd.

Maar of de tien inch Firefox OS-tablet ook daadwerkelijk wordt uitgebracht, is nu nog niet te zeggen. Uiteraard bestaan er al tablets met Firefox OS als besturingssysteem, dus mocht deze tablet geen waarheid worden, dan is dat geen groot verlies. De tablet gaat nu door het leven als de Firefox Pad en is in feite een soort Chrome OS-apparaat, aangezien er alleen een browser op staat. Er wordt echter geen toetsenbord bij geleverd, waardoor de Pad nu al achterloopt op de trends van 2015. Ook beschikt de Firefox Pad niet over een eigen app store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.