Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

5 leukste toepassingen voor game-companion apps

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2015, 9:00 CategorieGastblog

Steeds vaker horen we voor de release van een grote game dat er ook een bijbehorende applicatie ontwikkeld wordt. Hiermee kun je op 2 schermen tegelijk genieten van je spel. Companion apps zijn een aanvulling op je game, het voegt nieuwe features of mini-games toe, of dient als encyclopedie. Op een rijtje staan hieronder de beste manieren waarop companion apps tegenwoordig gebruikt worden. De app van PSN zelf is niet specifiek voor één game, dus deze wordt niet vermeld.

5. Kaartlezen

Games die hier gebruik van maken: Battlefield 4 (Commander and Battlelog), Watch_Dogs, Titanfall, Call of Duty Ghosts, Assassin’s Creed IV Black Flag, Far Cry 3 (Outpost)

Tijdens het spelen van je game ligt je tablet of smartphone klaar, met daarop de bijbehorende companion app open. Terwijl je op het tv-scherm speelt wordt naast je live de map geupdatet en daarmee kun je alles extra goed in de gaten houden. Dat geeft je veel voordelen; je kunt met de app niet alleen kijken, maar ook dingen plaatsen of veranderen!

4. Mini-game en customizen

Games die hier gebruik van maken: Assassin’s Creed IV Black Flag, Fallout 4, Call of Duty Ghosts (Elite), Titanfall, Grand Theft Auto V (iFruit), Hitman (ICA), My NBA2K, Far Cry 3 (Outpost), Injustice: Gods Among Us, WoW (Auctionhouse)

Waarom zou je je kostbare tijd verspillen aan customizen op een enorm beeldscherm? Tegenwoordig kun je gemakkelijk in de bus en zelfs op het toilet je characters of hun voertuigen, wapens en gear aanpassen met een applicatie op je mobiel.

Naast het customizen zijn er ook zat mini-games te vinden in companion apps. Denk aan Fallout 4, waarin meerdere kleine games speelbaar zijn, voor als de wasteland toch een beetje eentonig wordt. Een ander voorbeeld is Watch_Dogs, waarbij je als politie de speler op consoles/pc’s tegen probeert te houden die hun racecourse binnen de tijd proberen te halen.

3. Scoreboards, trophies, etc.

Games die hier gebruik van maken: Hitman (ICA), Battlefield 3 (Battlelog), Call of Duty Ghosts (Elite), Diablo 3, Far Cry 3 (Outpost), Halo (Waypoint), Titanfall

Tegenwoordig kun je waar en wanneer dan ook laten zien dat jij konten schopt in een bepaald spel. Leve het internet en mobile devices, want met veel companion apps kun je je status, trophies en level erbij pakken om op te scheppen bij je vrienden. Je kunt vaak ook een scoreboard bekijken om te zien hoe je er nou voorstaat bij alle spelers van een game. Dan weet je meteen hoe snel je die controller thuis weer op moet pakken om nog beter te worden.

battlefield-companion-app

2. Kopen en verkopen

Games die hier gebruik van maken: NHL 13, WoW (Auctionhouse)

Geld verdienen is een belangrijk onderdeel van veel spellen. Dit zorgde er tot een paar jaar geleden voor dat je lange uren maakte om dat geld bij elkaar te zwoegen. Tegenwoordig geldt ook hier dat je op ieder moment van de dag bezig kunt zijn met rijk worden… in-game dan. Bij de World of Warcraft companion app (Auctionhouse geheten) kun je items te koop aanbieden zodat je vervolgens achter je computer je alleen nog maar bezig hoeft te houden met de leukere elementen van het spel; waaronder je zuurverdiende geld uitgeven!

1. Lore en item descriptions

Games die hier gebruik van maken: Hitman (ICA), Halo (Waypoint), Mass Effect (Datapad), Titanfall, Assassin’s Creed IV Black Flag

Uiteindelijk is hetgeen wat ons het meest aantrekt in een game het verhaal erachter, de wereld die dit spel uniek maakt. Dus wat kan er beter zijn dan op ieder moment hiervan te kunnen genieten? Vooral Mass Effect staat bekend om haar ‘Datapad’, waarin je alle lore uitgebreid kan doorlezen. Ook item descriptions kunnen heel erg van pas komen. Derde partijen hebben bijvoorbeeld zoiets voor Minecraft gemaakt; handig, aangezien ieder in-game item een ander ‘recept’ heeft en uit het hoofd leren zit er niet in. Maak het jezelf gemakkelijk: je kunt je op ieder gegeven moment verdiepen in een andere wereld. Op die manier kun je helemaal in een game getrokken worden, nu zelfs zonder je console aan te zetten!

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.