Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

64GB-versie Xiaomi Mi Pad 2 binnen 1 minuut uitverkocht

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2015, 16:27 CategorieAndroid

De 64GB-versie van de Xiaomi Mi Pad 2 was slechts een minuut te koop in China, waarna de tablet al helemaal uitverkocht raakte. Zó populair is het apparaat. Het is echter nog niet bekend wanneer de tablet naar Nederland toe komt.

Xiaomi Mi Pad 2 ontzettend populair in China

Sinds eind november is de Xiaomi Mi Pad 2-tablet verkrijgbaar in China voor een prijs van ongeveer 140 euro. Dat is de 16GB-versie, die alleen met Android verkrijgbaar is. Maar sinds vandaag is de 64GB-versie met Windows 10 of Android 5.0 Lollipop in China verkrijgbaar – tenminste, dat was het geval. Want sinds het begin van de verkoop, duurde het minder dan een minuut voordat de complete voorraad van de tablet op was. Deze variant van de Xiaomi Mi Pad is wel iets duurder: omgerekend en afgerond naar boven zo’n 185 euro (202 dollar).

Het is onduidelijk wat de reden is van dit succes; het kan met een aantal dingen te maken hebben.

  • Chinese consumenten wachtten op een versie met Windows 10
  • Chinese consumenten wachtten op een tablet met meer intern geheugen

Mocht de eerste reden een verklaring zijn, dan kan dat nog wel eens gaan betekenen dat de Chinese consument Windows is gaan waarderen. Momenteel is Android nog wel het go-to platform voor veel Chinese fabrikanten, zoals Huawei, Xiaomi, Oppo en OnePlus. Mocht Windows daar populair worden, dan kan het zijn dat het aantal verkochte Windows 10-apparaten – in welke vorm dan ook – zou kunnen toenemen. Er is in elk geval een markt voor Windows 10 in China; Xiaomi lanceerde eerder al Windows 10 voor één van z’n smartphones.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.