Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aandeel van Marshmallow groeit licht

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2015, 9:24 CategorieAndroid

Het aandeel van Android 6.0 Marshmallow binnen de Android-distributiecijfers is licht gegroeid ten opzichte van de vorige cijfers. Had Marshmallow eerst een aandeel van 0,3 procent, nu heeft deze versie van het Android-besturingssysteem 0,5 procent in handen.

Aandeel Marshmallow stijgt met 0,2 procentpunten

Google heeft deze week de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven waarin we de verdeling van de Android-versies kunnen bekijken. Eerder deze maand hadden we ook al een bericht gewijd aan deze ontwikkeling, maar daar waren we later mee dan normaal – dit zijn de nieuwste cijfers die Google beschikbaar heeft gemaakt. Als we de cijfers van de vorige keer naast de nieuwste leggen, dan valt op dat het aandeel van Android 6.0 Marshmallow ietwat gestegen is, met 0,2 procentpunten, naar 0,5 procent.

Daarnaast heeft Android 5.0 Lollipop, samen met Android 5.1, ook een groei doorgemaakt. De vorige keer had Lollipop 25,6 procent aandeel in handen en nu is dat al 29,5 procent. KitKat heeft daardoor moeten inleveren en gaat van 37,8 procent naar 36,6 procent. Ook is er een daling zichtbaar bij zowel Jelly Bean als Ice Cream Sandwich, die respectievelijk van 29 procent naar 26,9 procent en 3,3 procent naar 2,9 procent zijn gegaan. Gingerbread en Froyo hebben nog steeds respectievelijk 3,4 procent en 0,2 procent in handen.

Het is nu wachten op de groei van Marshmallow; dit kan pas gebeuren wanneer andere toestellen – naast de Nexus-apparaten – worden voorzien van de nieuwste versie van Android.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.