Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Albums delen binnen Google Photos nu mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2015, 9:04 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat mensen vanaf nu een compleet album kunnen delen binnen Google Photos op Android, iOS en het web. De mensen die je uitnodigt kunnen dan het album inkijken en je kunt ook aangeven of ze het album mogen bewerken of niet.

Google Photos: deel je nu albums

Enkele weken geleden kondigde Google de mogelijkheid album delen aan voor Google Photos en vanaf vandaag kun je dit dan ook echt doen binnen de app op Android, iOS en het web. Wanneer je iemand uitnodigt, dan krijgt diegene dus toegang tot het gedeelde album. Als beheerder kun je ook per persoon aangeven of ze het album mogen bewerken of niet. Je kunt de mensen uitnodigen vanuit de interface waar je al bekend mee bent wanneer je al een album hebt aangemaakt. De gedeelde albums verschijnen dan in de collecties van de genodigden.

De gedeelde albums zullen ook prominent in beeld brengen wat de nieuwste foto’s zijn, zodat je direct in een handig overzicht kunt zien welke foto’s er zijn toegevoegd (door wie dan ook). De update is vanaf nu live in Google Play en de App Store en ook op het web werkt de nieuwe deelfunctie al. Google zou graag willen zien dat mensen Google Photos gaan gebruiken voor kerstfoto’s en dergelijke en zet vol in op het gezin, ook als we kijken naar het onlangs gelanceerde familieabonnement voor Play Music, dat helaas niet in Nederland beschikbaar is.

  • Google Photos
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.