Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Analist: ‘Snapdragon 830 krijgt 8GB aan werkgeheugen’

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2015, 15:35 CategorieAndroid

Een analist denkt dat we in 2016 te maken krijgen met de Qualcomm Snapdragon 830-chip, die 8GB aan werkgeheugen ondersteunt. Deze ontwikkeling is echter nog ver weg, dus heeft Qualcomm zelf nog niets losgelaten over de toekomstige processor.

Qualcomm Snapdragon 830: ondersteuning voor 8GB RAM?

We hebben nog maar net de aankondiging van de Qualcomm Snapdragon 820 gehad en moeten de eerste toestellen met die processor erin nog in de winkels tegenkomen, maar het internet kijkt nu alvast uit naar de volgende Qualcomm-processor: de Snapdragon 830. Er zijn namelijk geruchten verschenen over de chip, op basis van wat een Chinese analist gemeld heeft. Zo leeft nu de gedachte dat de Snapdragon 830 volgens Samsungs volgende generatie 10nm-productieproces, wat misschien helemaal zo gek nog niet is.

Tegen de tijd dat Samsung namelijk met het 10nm-productieproces begint, dan is het begin 2017 en dan zou het kunnen dat Qualcomm tegen die tijd de 830 al heeft aangekondigd. Verder wordt over de chip gezegd dat hij ondersteuning gaat aanbieden voor 8GB aan werkgeheugen. Samsung werkt nu al aan chips met 6GB RAM, dus wie weet wat we over een jaar kunnen verwachten. High-end smartphones en tablets met 8GB aan werkgeheugen, lijken dan opeens niet meer zo ver weg. We moeten nog maar zien wat de toekomst in petto heeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.