Android 6.0 Marshmallow is 2.2 Froyo al voorbij gegaan

02 december 2015 1 Minuut 3 Reacties
android-6-0-marshmallow

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. In de lijst zien we nu al Android 6.0 Marshmallow staan. Deze versie van het besturingssysteem heeft 0,30 procent van de Android-markt in handen, wat al 0,10 procentpunten meer is dan Android 2.2 Froyo.

Android 6.0 is Android 2.2 al voorbij gegaan

Heb je het over Android, dan heb je het over het fragmentatieprobleem. Van Android zijn meer versies in omloop dan van de verschillende kleuren Pieten die dezer dagen over de straten rennen en dat betekent voor ontwikkelaars een groot probleem: voor welke versies moet je een app optimaliseren? De huidige status quo is dat Android 4.0 als leidraad wordt gezien. En dat is niet zonder reden, ook wanneer we naar de nieuwste Android-distributiecijfers kijken. Android 4.x heeft namelijk nog steeds een marktaandeel van 32,3 procent.

Android 4.4 (die losstaat van Ice Cream Sandwich en Jelly Bean) KitKat heeft met 37,8 procent het grootste gedeelte van de Android-markt in handen, terwijl Lollipop, verdeeld over Android 5.0 en Android 5.1, nu 25,60 procent in handen heeft. En Android 6.0 Marshmallow? Die is nu al vertegenwoordigd, al is het maar met een klein percentage: 0,30 procent. Dat is niet gek, aangezien alleen enkele Nexus-apparaten en de LG G4 de update hebben mogen ontvangen. Android 2.2 Froyo blijft nog altijd staan op 0,20 procent marktaandeel.

Reacties (3)