Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 6.0 Marshmallow is 2.2 Froyo al voorbij gegaan

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2015, 17:17 CategorieAndroid

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. In de lijst zien we nu al Android 6.0 Marshmallow staan. Deze versie van het besturingssysteem heeft 0,30 procent van de Android-markt in handen, wat al 0,10 procentpunten meer is dan Android 2.2 Froyo.

Android 6.0 is Android 2.2 al voorbij gegaan

Heb je het over Android, dan heb je het over het fragmentatieprobleem. Van Android zijn meer versies in omloop dan van de verschillende kleuren Pieten die dezer dagen over de straten rennen en dat betekent voor ontwikkelaars een groot probleem: voor welke versies moet je een app optimaliseren? De huidige status quo is dat Android 4.0 als leidraad wordt gezien. En dat is niet zonder reden, ook wanneer we naar de nieuwste Android-distributiecijfers kijken. Android 4.x heeft namelijk nog steeds een marktaandeel van 32,3 procent.

Android 4.4 (die losstaat van Ice Cream Sandwich en Jelly Bean) KitKat heeft met 37,8 procent het grootste gedeelte van de Android-markt in handen, terwijl Lollipop, verdeeld over Android 5.0 en Android 5.1, nu 25,60 procent in handen heeft. En Android 6.0 Marshmallow? Die is nu al vertegenwoordigd, al is het maar met een klein percentage: 0,30 procent. Dat is niet gek, aangezien alleen enkele Nexus-apparaten en de LG G4 de update hebben mogen ontvangen. Android 2.2 Froyo blijft nog altijd staan op 0,20 procent marktaandeel.

 • Delen:

Reacties

 1. Bas
  03 december, 2015 om 8:33

  Niet om het een of ander, maar de cijfers die je in dit artikel aanhaalt zijn van 2 november :) Het staat nota bene in het artikel die jij als bron aanhaalt. Old news rehashed?

  • Martijn Chel
   03 december, 2015 om 9:58

   Google publiceert die gegevens pas later.

   • Bas
    03 december, 2015 om 15:58

    Ha Martijn,
    Bedankt voor je reactie. Ik begrijp dat er enige tijd zit tussen het feit dat de cijfers bekend zijn bij Google en het ze officieel publiceert. Dat tijdsverschil is hooguit enkele dagen, geen maand. De cijfers uit dit artikel zijn echt al bijna een maand bekend. Ik kwam ze begin november al tegen.

    Exact dezelfde cijfers en tijdsperiode. Kortom, oud nieuws.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.