Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android 6.1 verschijnt in juni 2016’

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2015, 11:02 CategorieAndroid

Naar verluidt zal Google in juni 2016 Android 6.1 gaan lanceren. Uiteraard is dit een gerucht dat Google niet bevestigd of ontkend heeft. Android 6.1 zou een verbeterde toestemmingensysteem gaan introduceren, die elke kink in de kabel zal verwijderen.

Android 6.1: wat te verwachten?

2015 komt tot zijn eind en dat betekent dat het internet alvast naar wil kijken. In de afgelopen weken hebben we al genoeg geruchten over dat jaar voorbij zien komen waarmee we de websites zouden kunnen vullen, maar nemen gelukkig niet alles mee. Maar dit gerucht over Android 6.1 wel, aangezien dat gerucht spreekt van een releasedatum in juni 2016. Dat is een plausibele datum, omdat die al een keer eerder is genoemd. Met Android 6.1 zou Google van plan zijn om het toestemmingensysteem verder uit te breiden.

Zo zou Google voornemens zijn om het toestemmingensysteem dusdanig te verbeteren, dat gebruikers niet meer verleid kunnen worden om ergens toestemming voor te geven waarover ze dat helemaal niet willen. Daarnaast zou Android 6.1 eindelijk splitscreen gaan introduceren, waardoor Android officieel native ondersteuning zou aanbieden voor die functionaliteit (ook iets dat we al eerder hebben gehoord). Het enige tegenstrijdige is dat Android 6.1 de naam ‘Marshmallow’ draagt en het Pixel C-team onlangs nog sprak over Android N.

De tijd moet ons gaan leren welke beweringen straks kloppen; de releasedatum lijkt in elk geval plausibel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.