‘Android-aandeel op tabletmarkt gaat straks flink onderuit’

02 december 2015 1 Minuut 1 Reacties
Google-Pixel-C

Marktonderzoeksbureau IDC denkt dat de tabletmarkt in z'n geheel blijft krimpen en dat Android het meeste moet gaan inleveren qua aandeel. Desondanks zal het mobiele platform van Google nog steeds het grootste zijn in 2019, aldus IDC.

IDC: Tabletmarkt blijft krimpen, Android levert meeste in

Het marktonderzoeksbureau IDC (kort voor International Data Corporation) voorspelt dat de wereldwijde markt voor tablets de komende jaren zal blijven dalen. Voor dit jaar denkt het bureau op een verlies te kunnen rekenen van 8,1 procent en Android zal daarbij het meeste marktaandeel moeten gaan inleveren. Voor dit jaar en de komende jaren, tot aan 2019. Desondanks verwacht IDC niet dat Google zijn positie als marktleider met Android zal moeten afstaan aan Microsoft of Apple.

Er is niet alleen slecht nieuws, er is ook goed nieuws. IDC verwacht dat tablets met afneembare toetsenborden de komende maanden en jaren in populariteit zullen stijgen. Windows is heel erg dominant in die sector, als je kijkt naar de Surface 3, Surface Pro 4 of de Surface Book. Verder verwacht IDC dat Androids marktaandeel van 67 procent zal dalen naar 56,5 procent in 2019, de iPad Pro iPad-verkopen een boost zal geven en Microsoft uiteindelijk wint en van 8,5 naar 17,8 procent marktaandeel zal stijgen.

Uit onderzoek van het analistenbureau Strategy Analytics bleek eind vorige maand ongeveer hetzelfde.

Reacties (1)