Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple brengt snelle sd-kaartadapter uit voor iPad

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2015, 23:01 CategorieAccessoires

Apple heeft voor 35 euro een nieuwe accessoire voor de iPad uitgebracht: een sd-kaartadapter. Die kan op de lighting-poort van de laatste generaties iPads worden aangesloten en zo foto’s en films overbrengen van een sd-kaart naar de tablet.

usb 3-snelheid

Dat gaat op de iPad Pro zelfs met usb 3.0-snelheid, dus supersnel. Op de andere iPads blijft de snelheid op usb 2 steken. Alleen de iPad Pro bezit een usb 3-controller.iPaD sd-kaart connector

iPad Pro

Apple prijst de accessoire aan als een manier om foto’s beter te bekijken op het grote scherm van de tablet, in het geval van de iPad Pro een retina-scherm van 12,9-inch.

Foto-app en iCloud

Zodra de sd-kaart in de kaartlezer wordt gestopt en aangesloten op de lightningpoort van de iPad, wordt op de tablet automatisch de foto-app geopend. De foto’s worden daarin georganiseerd in momenten, verzamelingen en jaren. De foto’s kunnen ook naar de iCloud-fotobibliotheek worden gestuurd en automatisch toegevoegd aan de foto-app op alle Apple-apparaten van dezelfde eigenaar.

Alleen plaatjes en films

Het lijkt er niet op dat de sd-kaartlezer met een externe sd-kaart erin als extra opslag voor de iPad dienst kan doen. De lightning-naar-sd-kaartlezer ondersteunt volgens de beschrijving alleen standaardfotostructuren als JPEG en RAW, en SD- en HD-videostructuren, waaronder H.264 en MPEG-4.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.