Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple patenteert waterdichte poorten voor nieuwe iPhone

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2015, 14:02 CategorieApple

Apple heeft een patentaanvraag ingediend voor waterdichte poorten op toekomstige iPhones. Het werkt met hersluitbare rubberen afdichtingen binnen het apparaat.

Rubber

Het rubber sluit het gaatje voor bijvoorbeeld een oortelefoon of een stroomkabel waterdicht af, totdat de kabel erin wordt gestoken. Dan gaat het rubber opzij. Op deze manier hoeft Apple niet met klepjes aan de buitenkant te werken, zoals op sommige andere waterdichte smartphones.

iPhone 6S Plus

Of we deze functie in de toekomstige iPhone 7 Plus te zien krijgen, is nog een open vraag, want het patent is nog niet eens aan Apple toegekend. Wel weten we dat Apple al een tijdje bezig is om de iPhone beter bestand te maken tegen water. Zo is in de iPhone 6S Plus al flink wat rubber verwerkt die water, dat het toestel binnendringt, bij de cruciale onderdelen moet weghouden.

Nano-coating

Ook is Apple bezig geweest met het doordrenken van toestellen met een zogeheten nano-coating, een vloeistof met moleculen zo klein dat een veel grotere waterdruppel er niet langs kan.

Toilet grote vijand

Uit onderzoeken blijkt dat na glasbreuk, waterschade het vaakst voorkomt bij smartphones en phablets. De meeste mensen laten hem in het toilet vallen; dat overkomt meer dan de helft van de smartphones met waterschade. Een op de vijf laat zijn toestel wel eens in een drankje vallen en de overige ongelukken gebeuren onder de douche, in bad of in de gootsteen. Waterschade wordt niet gedekt door de garantie.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.