Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus brengt de Zenfone Max uit met een enorme batterij

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2015, 21:08 CategorieAndroid

Asus heeft met de Zenfone Max een bijzondere phablet uitgebracht. Niet alleen is het toestel groot, ook de batterij die erin zit, is enorm: 5000 mAh.

Zenfone Max als powerbank

Die batterij biedt zoveel stroom, dat je er zelfs andere apparaten mee kunt opladen. Daartoe hoef je die alleen maar via een kabeltje op de Zenfone Max aan te sluiten.

38 dagen standbytijd

Zenfone claimt dat de Zenfone Max het met deze batterij 38 dagen uithoudt in standbymodus. Maar in de kleine lettertjes staat wel dat het toestel dan alle verbindingen uit moet hebben staan en het scherm mag ook niet aan staan. Dus zonder 3G, wifi, bluetooth  en met een gedoofd scherm wordt die 38 dagen gehaald.

Midrange hardware

De overige specificaties zijn helaas niet echt om over naar huis te schrijven. De phablet heeft een 5,5-inch scherm met HD-resolutie, en loopt op een 64-bit Qualcomm Snapdragon 410-processor. Die wordt vergezeld door een Adreno 306-grafische processor en 2GB ram. Het toestel kan omgaan met 4G lte-netwerken tot maximaal 150MBps, en heeft een 13-megapixelcamera aan de achterkant.

Android Lollipop

De Zenfone Max wordt geleverd met Android Lollipop. Het scherm wordt beschermd door een stevige glaslaag van Corning Gorilla Glass 4. Dit glas maakt dat het scherm van de Zenfone Max twee keer zo bestendig is tegen een val als zijn voorganger. De phablet heeft standaard 16GB rom aan boord en dat kan worden uitgebreid met een micro sd-kaart.

Dik toestel

Waarchijnlijk vanwege de enorme batterij is het toestel wat dikker dan de concurrentie in dit segment: 1,05 cm.

De telefoon is nog niet te koop. Wanneer hij in Nederlandse winkels komt te liggen is nog onbekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.