Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Asus brengt Zenfone 3 uit in mei of juni 2016’

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2015, 11:17 CategorieNieuws

De Asus Zenfone 2 (hierboven afgebeeld) is nog maar net gepresenteerd, maar achter de schermen wordt nu al druk gewerkt aan een opvolger. De Asus Zenfone 3 zou in mei of juni worden gepresenteerd, met een vingerafdrukscanner, melden Aziatische bronnen.

Aantrekkelijk geprijsde phablets

De Zenfone-serie telt een aantal aantrekkelijk geprijsde phablets, met schermformaten tot 6 inch. De Zenfone 3 zal wellicht ook in meerdere varianten naar de markt komen, met schermformaten tussen 5,5 en 6 inch. Hierover is nog weinig bekend, maar de Zenfone 2-serie ziet er nu ook zo uit.

Vingerafdrukscanner

De geruchten over de nieuwe Zenfone 3 zijn opgetekend door Digitimes, een Aziatische uitgave die zich voornamelijk baseert op bronnen bij toeleveranciers van de grote merken. In Taiwan, waar Digitimes kantoor houdt, is een aantal van die toeleveranciers gevestigd.

Wachtwoorden

Een vingerafdrukscanner is tot dusver de grootste vernieuwing die van de Zenfone 3-serie te verwachten valt. De huidige Zenfones hebben die niet. Met de vingerafdrukscanner kan het toestel worden ontsloten en kunnen wachtwoorden worden ingevoerd zonder ze te hoeven tikken. De introductie van een vingerafdrukscanner in de Zenfone 3 is reeds in maart door Asus-CEO Jerry Shen bevestigd.

Goedkoper

In de toekomst zullen we waarschijnlijk in veel meer producten vingerafdrukscanners zien. Omdat de vraag groot is en de fabrieken hierdoor op volle toeren kunnen draaien, kost het tablet- en telefoonfabrikanten nog maar vijf dollar om een vingerafdrukscanner aan hun apparaat toe te voegen. Dus ook in de goedkopere segmenten van de markt zal deze scanner waarschijnlijk zijn intrede doen. Verwacht wordt dat in ieder geval in smartphones, de helft van alle toestellen van zo’n scanner wordt voorzien. Voor tablets is het getal onbekend.

Oost-Europa

Asus is een grote elektronicafabrikant. Verwacht wordt dat het bedrijf volgend jaar dertig miljoen apparaten gaat verkopen, tegen twintig miljoen in 2015. Die apparaten zijn veelal nog niet in de westerse wereld te koop, maar Asus heeft plannen om volgend jaar naar Oost-Europa uit te breiden.

  • Delen:
Asus ZenFone 3 (ZE552KL)
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.