Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus integreert Adblock Plus in eigen browser

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2015, 17:24 CategorieAndroid

De Taiwanese fabrikant Asus heeft aangekondigd de advertentieblocker Adblock Plus te gaan integreren in zijn eigen browser op Android. Deze Asus-browser zal op elk Android-apparaat van de fabrikant geïnstalleerd worden in de toekomst.

Asus-browser op Android krijgt Adblock Plus

Asus heeft bekendgemaakt dat het bedrijf in de toekomst zijn eigen browser op Android wil voorzien van een adblocker. Deze vernieuwde browser zal geïnstalleerd en wel meegeleverd worden op nieuwe smartphones, phablets en tablets van Asus en gebruikmaken van de technologie van Adblock Plus, die ook zijn eigen browser heeft uitgebracht. Naar schatting gebruiken wereldwijd zo’n vijftien miljoen mensen de browser van Asus op Android, dus dat zijn vijftien miljoen mensen die straks vrijwel geen advertenties meer zullen zien.

Het is tevens de eerste keer dat Adblock Plus een deal sluit met een hardwarefabrikant. Adblock Plus is een programma dat ervoor zorgt dat advertenties niet geladen worden op een website. Dit heeft twee kanten: je wordt niet geïrriteerd door die reclames en installeert zo ook geen malafide software zonder het te weten (het komt amper voor, maar soms bevatten advertenties malware), maar je ontneemt daarmee ook inkomsten van grote en populaire websites die content gratis beschikbaar stellen. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

  • ASUS Browser
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.