Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bewegende profielvideo’s duiken op in Facebook op Android

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2015, 8:15 CategorieAndroid

Enkele maanden geleden kondigde Facebook de mogelijkheid aan korte video’s te plaatsen als profielfoto; die duiken nu op in de Android-app. Dit is overigens niet het enige dat veranderd is, aangezien Facebook nog meer functies heeft toegevoegd.

Bewegende profielfoto’s op Facebook

Facebook heeft maanden geleden een nieuwe feature voor het sociale netwerk aangekondigd. Binnenkort kunnen alle gebruikers van het sociale netwerk aan de slag met bewegende profielfoto’s. Facebook noemt ze korte profielvideo’s, maar in feite is het een gif-bestand met geluid eronder. Deze nieuwe feature wordt nu uitgerold naar de Android-applicatie van Facebook. Maar nog niet naar iedereen, aangezien Facebook aangeeft dat de uitrol langzaam verloopt en iedereen te zijner tijd een notificatie krijgt over de feature.

Maar wanneer het dan zover is, dan heb je dus de mogelijkheid om een kort filmpje op te nemen en die te publiceren als profielfoto. Je neemt de video binnen de app op en Facebook doet als het ware de rest. Ze duren zeven minuten en worden automatisch afgespeeld. Andere aanpassingen die Facebook aan de Android-app doorvoert is de mogelijkheid een tijdelijke foto in te stellen (niet alleen bij wereldwijde rampen) en de mogelijkheid om foto’s op mobiel beter tot hun recht te laten komen, door ze prominenter in beeld te brengen.

  • Facebook
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.