Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome-browser op Android kan meer data besparen

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2015, 14:28 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de Chrome-browser op Android voortaan meer data kan besparen wanneer je onderweg geen WiFi hebt. Dat lukt door de afbeeldingen op de websites te negeren en niet in te laden.

Bespaar meer data met Google Chrome

Wanneer je veel gebruikmaakt van de Google Chrome-browser op Android, dan weet je inmiddels al dat er een databespaarstand aanwezig is. Google zorgt er dan voor dat website voor de helft minder zwaar worden, door die te optimaliseren voor mobiel gebruik. Zo kun je onderweg met je smartphone, phablet of tablet met mobiele internetverbinding niet alleen meer uit je abonnement halen, maar ook sneller te werk gaan. Doordat niet alle data wordt ingeladen, hoef je ook niet zo lang te wachten totdat alle elementen zijn geladen.

Voorheen scheelde het al de helft, maar nu heeft Google laten weten dat Google Chrome in staat is om zeventig procent data te besparen. Dat doet Chrome door de afbeeldingen simpelweg niet meer te laden wanneer je de databespaarstand geactiveerd hebt. Ben je dus bijna door je bundel heen of wil je dat het internet wat sneller werkt, dan doe je er goed aan deze stand eens uit te proberen. Mocht je toch een afbeelding willen bekijken, dan kun je ervoor kiezen álle afbeeldingen op de pagina te laden of alleen één specifieke afbeelding.

  • Google Chrome
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.