Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Conceptvideo: werken met ‘windows’ op je iPad

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2015, 9:09 CategorieiPad

Hoe zou de interface van je iPad eruitzien wanneer je er elementen van Windows aan toevoegt? Dat vroeg de designer achter de volgende conceptvideo zich af. In de video laat hij ons zien wat zijn idee precies is en hoe dat eruitziet.

Werken met ‘windows’ op je iPad

Ja, iOS 9 bracht een hoop verbeteringen met zich mee voor het iOS-platform. Eén van die verbeteringen heeft te maken met multitasking op je iPad: je kunt niet alleen twee apps naast elkaar draaien, maar ook één app over de andere schuiven voor snelle toegang. Hoewel dit de werkers onder ons al flink geholpen heeft, is het nog steeds niet jé van hét. Hoe zou werken op een iPad eruitzien wanneer je enkele (of: nog meer) elementen van Windows toevoegt aan de software op het apparaat? Een designer heeft daar een video over gemaakt.

Het mooie is dat Apple zelf al de fundering voor deze windows-achtige manier van werken heeft klaargelegd in de software op de iPad. De maker van deze video heeft ‘slechts’ vijfhonderd regels aan code moeten schrijven om het bovenstaande voor elkaar te krijgen. Je kunt niet alleen de ramen verplaatsen, maar ook de grootte van zo’n window aanpassen – net als op Windows. Het ziet er goed genoeg uit om te kunnen denken dat het zou werken – maar of Apple ook daadwerkelijk deze stap zal maken, lijkt ons voorlopig nog onwaarschijnlijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.