Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cortana op Android schakelt microfoon uit

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2015, 9:58 CategorieAndroid

De Cortana-app, de Microsoft-assistent, is al een tijd in bèta beschikbaar op Android en vertoont sinds deze week een naar probleem. De applicatie kan namelijk de microfoon van je Android uitschakelen, waardoor je dus app dus moet verwijderen.

Cortana vertoont kuren op Android

Nee, Cortana staat nog niet in Google Play en is officieel nog niet wereldwijd verkrijgbaar. Maar de assistent is al wel uit te proberen in bèta en wereldwijd via APK Mirror te downloaden voor Android, waardoor je de app al wel vast kunt downloaden. En omdat we hier met een bèta te maken hebben, kom je nog wel eens problemen tegen. Eén van de huidige problemen, is de mogelijkheid dat Cortana je microfoon uitschakelt, waardoor je die niet meer kunt gebruiken. Geen nood, er is een oplossing voor, mocht je dit obstakel tegenkomen.

En de oplossing is heel simpel: verwijder Cortana van je Android en installeer de assistent pas wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is. Wat dit probleem precies veroorzaakt, is niet bekend en Microsoft heeft er ook nog niets over naar buiten gebracht. Maar we weten zeker dat er achter de schermen nu hard gewerkt wordt aan een echte oplossing, zodat Microsoft niet al zijn bèta-testers verliest. Gelukkig gebeurt dit nu en niet straks in de officiële release, want met zo’n enorm probleem kun je het vaak wel schudden als software-ontwikkelaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.