Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste Windows 10 tablets van dit moment (winter 2015 / 2016)

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2015, 18:06 CategorieBeste tablets koopgids

Hoewel we het uit het weer nog niet op kunnen maken is de winter van 2015 / 2016 alweer begonnen en dus is het tijd om de balans op het gebied van tablets weer op te maken. Zoals elk seizoen zetten we de beste tablets van dit moment voor je onder elkaar, met in dit overzicht de beste Windows 10 tablets van dit moment. Voor het eerst zien we geen stand-alone tablets terug in de lijst en wordt het overzicht gedomineerd door Microsoft en HP.

We zetten elk seizoen de beste tablets van dit moment onder elkaar, en in dit artikel kijken we naar het Windows-besturingssysteem. De convertibles en hybriden die we hierin opnemen selecteren we aan de hand van de reviews die we de afgelopen tijd gepubliceerd hebben en de ervaringen die bezoekers hebben achtergelaten in onze tablet database. Daarnaast kijken we naar de ontwikkelingen in de markt en de prijzen van de verschillende apparaten. Mocht Windows 10 niet het besturingssysteem zijn waar jouw voorkeur naar uitgaat dan kun je terecht in onze overzichten van de beste Android tablets en de beste tablets algemeen. Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

De zoektocht naar een nieuwe tablet, convertible of hybride is niet eenvoudig. Zeker met de komst van Windows 10 is het aanbod flink gegroeid en dus is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer zien. Dit jaar valt echter op dat het aantal stand-alone Windows-tablets drastisch afgenomen is, met als reden dat Microsoft Windows 10 nog niet echt af heeft voor tablets en phablets. Op dit gebied verwachten we volgend jaar meer nieuws,

De beste tablet voor jou persoonlijk is misschien niet één van de modellen die in ons overzicht te vinden is, waarschijnlijk omdat je eigen eisen, wensen en voorkeuren hebt. Zo bepaalt onder meer het budget, het gebruiksdoel en de voorkeur voor scherm en aansluitingen welke tablet voor jou het beste is. Ons overzicht is dan ook niet bindend voor iedereen en daarom raden we je aan zelf ook op zoek te gaan. Neem dan hiervoor review archief eens door. Ook raden we je aan onze artikelen met waar je op moet letten bij het kopen van een tablet en vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet door te nemen.

Wat is Windows 10?

Windows 10 is inmiddels alweer een tijdje beschikbaar en nagenoeg elk apparaat dat in de afgelopen jaren op de markt gebracht is kan een gratis update naar Windows 10 krijgen. Bijna elke convertible, tablet of hybride die je in de winkel vindt draait op Windows 10. Microsoft heeft daarbij de afgelopen maanden diverse kleine updates uitgerold om de ervaring binnen Windows 10 te optimaliseren. Windows 10 bevat vele verbeteringen ten opzichte van Windows 8, met onder meer Cortana als digitale assistent, een speciale tabletmodus voor wanneer je vooral het touchscreen gebruikt en Continuum waarmee je van je tablet of smartphone een volwaardige desktop-pc kunt maken. Alles over Windows 10 lees je in ons artikel Windows 10: alles dat je moet weten.

De beste tablets van dit moment

Er zijn sinds de lancering van Windows 10 heel wat nieuwe apparaten op de markt gebracht maar het zijn vooral twee spelers die indruk weten te maken. Microsoft laat zelf met de Surface-tablets zien hoe het moet en HP is één van de bedrijven die hier goed naar kijkt en met een eigen interpretatie hoogwaardige producten op de markt brengt. Zoals gezegd is het aantal stand-alone Windows 10 tablets te verwaarlozen en dus hebben we deze voor het eerst niet in ons overzicht opgenomen. We verwachten in 2016 weer stand-alone Windows 10 tablets en phablets die we kunnen aanraden. In dit overzicht vind hybride laptops en convertibles die reeds in Nederland te koop zijn en waarvan ook reeds reviews en ervaringen gepubliceerd zijn. We houden in dit overzicht geen speciale volgorde aan.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Microsoft Surface Pro 4

Het zal je niet verbazen dat de eerste hybride in ons overzicht de Microsoft Surface Pro 4 is. Met de derde generatie Surface Pro liet Microsoft al heel duidelijk zien hoe het moet maar dankzij vele kleine verbeteringen is de Surface Pro 4 in onze optiek toch echt de ideale laptop (en tablet) vervanger. Op nagenoeg elk vlak is dit model high-end te noemen, en dat zien we natuurlijk ook terug in de prijs.

Microsoft-Surface-Pro-4-review-feature

Je krijgt met de Microsoft Surface Pro 4 een premium apparaat met indrukwekkende specificaties en verschillende interessante accessoires. Wij waren met name onder de indruk van het goede scherm met hoge resolutie, de perfect werkende keyboardcover, de handige kickstand en natuurlijk de krachtige prestaties van elke configuratie.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 4 of lees onze Surface Pro 4 review.

HP Spectre 13 x360

Een convertible met Windows 10 waar wij zeer van onder de indruk waren is de HP Spectre 13 x360. Deze convertible laat niet alleen zien dat een zeer goede bouwkwaliteit, high-end specificaties en een zeer goed display samen een optimale Windows-ervaring verzorgen. Natuurlijk komt dit allemaal wel tegen een fors prijskaartje.

HP-Spectre-13-x360-review-feature

De HP Spectre 13 x360 is voorzien van een 13.3-inch display met full hd- of quad hd-resolutie, komt met een 360 graden draaibaar scherm, is uitgerust met een krachtige Intel Core-processor die vergezeld wordt door 8GB aan werkgeheugen, en beschikt over voldoende draadloze en fysieke aansluitingsmogelijkheden. Voor dit alles moet wel minimaal zo’n 960 euro betaald worden.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Spectre 13 x360 of lees onze HP Spectre 13 x360 review.

Microsoft Surface 3

Niet iedereen heeft een krachtige Surface Pro 4 nodig en daarom heeft Microsoft dit jaar de Surface 3 uitgebracht. Deze hybride lijkt veel op zijn grotere en duurdere broer maar kost je wat minder. Het is een ideale tablet voor diegenen die naast het consumeren van content ook graag productief aan het werk zijn. Accessoires als een keyboardcover en een stylus moeten echter wel los aangeschaft worden.

Surface-3-review-feature

Voor een prijs vanaf inmiddels 499 euro is de Surface 3 een prima alternatief voor diegenen die minder budget hebben en minder eisen aan de prestaties en accessoires stellen. We hebben de Surface 3 inmiddels uitgebreid getest en zijn met name enthousiast over het scherm, de zeer slanke en lichte behuizing van hoge kwaliteit en de volledige versie van Windows.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface 3 of lees onze Surface 3 review.

HP Pavilion x2 (2015)

Heb je geen groot budget maar wil je wel een goede hybride Windows-tablet waarmee je bijvoorbeeld op school of op het werk uit de voeten kunt? Dan is de HP Pavilion x2 (2015) een echte aanrader. Dit model biedt voor weinig geld een prima bouwkwaliteit, een goed scherm en een indrukwekkend toetsenbord. Ook deze hybride mag dus niet op je verlanglijstje ontbreken.

HP-Pavilion-x2-review-feature

Voor 299 euro is de HP Pavilion x2 waarschijnlijk de meest solide aanvolende en luxueus ogende Windows-hybride op de markt. Met een scherm dat qua kwaliteit ook nog eens hoge ogen gooit is er maar weinig niet mooi te vinden aan de externe hardware. De internals zijn ook meer dan redelijk, en hoewel het systeem niet al te krachtig is mag je daar gewoon ook niet verwachten van een kleine, mobiele en vooral betaalbare hybride uit deze (prijs)klasse. Wat ons betreft heeft HP met dit apparaat de lat wat hoger gelegd in dit segment van de markt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Pavilion x2 of lees onze HP Pavilion x2 review.

Asus Transformer Book T100 (Chi)

Naast HP en Microsoft heeft ook Asus een aantal interessante hybriden op de markt gebracht dit jaar. Je hebt de keuze uit verschillende modellen maar wat ons betreft zijn de Transformer Book T100 en Transformer Book T100 Chi het meest interessant. De T100 is voor zo’n 250 euro te koop en biedt voor dit geldt heel wat; een keyboarddock, Windows 10-software, prima prestaties en voldoende aansluitingsmogelijkheden. De T100 Chi is met een prijs van zo’n 390 euro wat duurder maar biedt een premium behuizing, een scherm met een hogere resolutie en een Bluetooth-toetsenbord.

Asus-T100-Chi-review-software

Asus-T100-Chi-review-featureBeide hybriden komen met een 10.1-inch display, prima prestaties, een goed functionerend keyboard dock, diverse aansluitingsmogelijkheden en gewoon een compleet pakket waarmee de productieve gebruiker comfortabel aan de slag kan. Beide modellen lieten op ons een prima indruk achter; het is maar net welke eisen je aan het apparaat stelt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 of lees onze Asus Transformer Book T100 review.
Bekijk alle specificaties, features en prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 Chi of lees onze Asus Transformer Book T100 Chi review.

HP Spectre x2

De Surface Pro 4 heeft de afgelopen maanden aardig wat concurrentie gekregen en is niet meer de enige hybride die op bijna alle vlakken zeer goed scoort. Eén van de beste alternatieven is de HP Spectre x2. Dit is een mooi systeem dat zich geen seconde lijkt te schamen voor het feit dat het een kopie is van de Microsoft Surface Pro-tablet. Hij is misschien niet zo licht of dun als de nieuwste Surface Pro 4 maar heel veel scheelt het niet.

HP-Spectre-x2-review-feature

We kunnen ons zelfs voorstellen dat er mensen zijn die de voorkeur geven aan de HP-versie van het design (andere afronding hoeken, u-vormige kickstand). Wij zouden de HP Spectre X2 12-A005ND variant met een prijs van rond de 1000 euro aanraden, qua prijs vergelijkbaar met de goedkoopste Surface Pro 4 maar geleverd inclusief de goede toetsenbordcover.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Spectre x2 of lees onze HP Spectre x2 review.

Overige en nieuwe tablets

We kunnen in dit overzicht niet alle tablets, hybriden en convertibles waar we tevreden over waren uitlichten maar sommige modellen verdienen toch nog wat extra aandacht. Zo is de Toshiba Satellite Click Mini een interessant apparaat voor diegenen die een volledig uitgerust maar zeer compact Windows 10-systeem willen. Als je op zoek bent naar een high-end hybride met een strak design en krachtige prestaties dan is de fraaie Toshiba Satellite Radius 12 het overwegen waard. Ook de Dell Latitude 13 7350 is voor de veeleisende gebruiker die een groot scherm met hoge resolutie zoekt interessant.

De afgelopen maanden zijn er diverse nieuwe convertibles aangekondigd, waarvan enkelen wellicht heel interessant gaan zijn. Zo komt Lenovo met de IdeaPad Miix 700 als Surface Pro-concurrent en heeft het bedrijf onlangs de ThinkPad Yoga 260 en 460 in Nederland uitgebracht. Alsof dat nog niet genoeg is liggen ook de nieuwe Yoga 700 en Yoga 900 convertibles van Lenovo inmiddels in de Nederlandse winkels. Dell komt binnenkort met een nieuwe versie van de Venue 8 Pro tablet, Toshiba heeft een nieuwe Satellite Click 10 klaarstaan en HP heeft met de Envy 8 Note een kleine tablet met Windows 10 voor ons in petto.

Tablets vergelijken

Alle Windows 10 tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10
HP Spectre x2 front
HP Spectre x2
Windows 10
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.