Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste nieuwe apps voor je iPad #126

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2015, 8:00 CategorieApp Reviews (iOS)

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps voor jouw iPad. Onder meer een manier om makkelijk wiskundeproblemen te doorzien en op te lossen.

Photomath: wiskundesommen oplossen

Photomath is een app waarmee je een foto maakt van een wiskundeprobleem, dat in een schrift of op een bord is geschreven. Vervolgens gaat de app op zoek naar de oplossing. De app lost op die manier veel algebraproblemen op, en legt ze ook uit: stap voor stap word je meegenomen naar de oplossing, zodat je het leert snappen. Een excellente app voor mensen die wiskunde niet echt onder de knie hebben. Is het wiskundeprobleem een beetje slordig opgeschreven, dan zal de app hem niet herkennen. Gelukkig is er dan een editor om het zelf aan te passen, zodat de oplossing alsnog in zicht komt.

 

Photomath

Photomath Camera Calculator is gratis te downloaden uit de App Store.

  • Photomath

Glow Puzzle

Iedereen heeft vroeger weleens het raadseltje opgelost: hoe teken je een open envelop zonder tweemaal over dezelfde lijn te gaan? Dat spelletje is door Glow Puzzle tot hogere kunst verheven. Het is gebaseerd op precies hetzelfde principe, namelijk niet tweemaal over dezelfde lijn gaan om de voorbeeldvormen te ‘vullen’. Die voorbeeldvormen worden steeds moeilijker en ja, het envelopje komt ook voorbij. Maar wie de 750 levels van dit spel wil oplossen, moet toch van goede huize komen. Hersenkrakers genoeg, Glow Puzzle staat dan ook garant voor urenlang speelplezier.

Glow Puzzle

 

Glow Puzzle is gratis te downloaden uit de App Store.

  • Glow Puzzle

Whink

Elk jaar maakt Apple bekend welke apps bij de iPadmaker favoriet zijn. Whink is er dit jaar een van. Deze app laat je makkelijk schrijven en tekenen en notities maken op het scherm van de iPad. Apple prijst de app aan als ‘leuk om te gebruiken’, want notities maken is eigenlijk natuurlijk een nogal saaie bezigheid. Maar met Whink wordt het dus leuk. Je kunt typen, tekenen, en zelfs audio aan je bedenksels toevoegen. De app is enkele dagen gratis.

whink 1

Whink is gratis te downloaden uit de App Store.

  • Whink

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.