Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox stopt in 2016 met Mailbox en Carousel

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2015, 9:19 CategorieAndroid

Dropbox heeft bekendgemaakt dat het bedrijf in februari 2016 wil stoppen met Mailbox en in maart 2016 wil stoppen met Carousel. Mailbox is de mailapplicatie van de cloudopslagdienst en Carousel is de foto-opslagdienst van het bedrijf.

Dropbox stopt met Mailbox en Carousel

De cloudopslagdienst Dropbox heeft laten weten te zullen stoppen met de e-mailapplicatie Mailbox en de foto-opslagdienst Carousel. De eerstgenoemde kwam in handen van Dropbox door een overname in 2013. Beide producten hebben echter al maanden geen ferme update meer gekregen en het zag er ook niet naar uit dat de ontwikkelteams nog wat aan de apps zouden gaan doen. De vraag was op een gegeven moment of beide apps nog wel een plekje in de core business van Dropbox zouden hebben. Dat antwoord is nee.

De core business van Dropbox is natuurlijk de cloudopslagdienst: de mogelijkheid om bestanden online in de cloud op te slaan en te synchroniseren met allerlei apparaten waar je de Dropbox-app op geïnstalleerd hebt. Daarom trekt Dropbox de stekker uit Mailbox in februari 2016 en uit Carousel in maart 2016. Sommige functionaliteiten vanuit Carousel worden aan Dropbox toegevoegd – maar je zult wel een nieuwe mailapplicatie moeten opzoeken. Op de FAQ-pagina van Dropbox kun je lezen hoe je je data overzet naar een andere app.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.