Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eén Samsung Galaxy Note 4 heeft Android 6.0 nu al

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2015, 21:24 CategorieAndroid

In ieder geval één Samsung Galaxy Note 4 heeft nu al de Android 6.0 Marshmallow-update binnen. Dat is zeer opmerkelijk. Zelfs de Galaxy S6 heeft die update nog niet en het is beleid bij Samsung dat eerst de laatste toestellen van zo’n update worden voorzien. De Note 4 is al meer dan een jaar oud en inmiddels opgevolgd door de Note 5.

Hongaarse blogger

De Hongaarse Androidblogger die zijn Galaxy Note 4 desondanks ineens Android 6.0 Marshmallow zag downloaden, op instructie van Samsung, stond dan ook met zijn ogen te knipperen toen dat gebeurde. Hij heeft er uitgebreid verslag van gedaan, met screenshots en al. En het valt niet te betwisten: die Galaxy Note 4 heeft echt de officiële versie binnengekregen, geen hack. Het gaat om firmware-update N910FXXU1DOL3X.

Interface van Note 5

De Samsung Galaxy Note 4 van de blogger is er sneller van geworden en heeft dezelfde nieuwe extra’s als de weinige Nexustablets en -telefoons die op deze versie van het besturingssysteem lopen. Ook de softwareschil voor de Note 4 is gewijzigd. Die heeft nu dezelfde interface en hetzelfde extraatje als de Note 5: als je de S-pen uit zijn sleuf haalt, wordt automatisch de memo-functie gestart.

Verkeerde knopje

En dat terwijl de meeste recentere toestellen van Samsung nog op Android Lollipop 5.1 moeten wachten. Kennelijk heeft iemand bij Samsung op het verkeerde knopje gedrukt, luidt dan ook de verbaasde conclusie. Het lijkt onwaarschijnlijk dat nu ook de Notes 4 in Nederland de update naar Marshmallow nu al ontvangen. Sterker nog, de update naar deze Androidversie was nog niet eens officieel bevestigd. Maar Note 4-eigenaren kunnen daar dus nu in ieder geval naar uitzien. Marshmallow komt eraan, ooit.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.